Kevätkokouksen julkilausuma
22.3.2013
Julkaisuvapaa heti

Viime kuukausien aikana on käyty runsaasti keskustelua Joensuun kaupungin koulutarvikesäästöistä. YLE Pohjois-Karjala uutisoi nettisivuillaan 15.2 Joensuun kaupungin varanneen oppimateriaali- ja tarvehankintoihin vain 70 euroa vuodessa oppilasta kohden. Maaliskuussa kaupunginhallitus nosti oppimateriaaleihin tarkoitetun tarvikerahan 110 euroon, mutta ei kohdentanut lisärahoitusta koulutoimelle. Näin säästöt haetaan jatkossa koulujen oppitunneista.

”Tämä on hyvin lyhytnäköistä politiikkaa, sillä muuttuneessa tuotantorakenteessa pitäisi pystyä turvaamaan jokaiselle ihmiselle hyvät lähtökohdat oppimiseen. Tämä johtuu siitä, että yhä enemmän yhteiskunnallinen arvonmuodostus on siirtynyt immateriaaliselle puolelle eikä paluuta vanhaan enää ole. Jokaisen tulisi nyt siis haudata nostalgiasilmälasit ja tulla pois sieltä tehtaan varjosta ja panostaa kansalaisten tietokykyihin ja näiden kykyjen potentiaalin aktualisoitumiseen sekä myös autonomiseen hyödyntämiseen.”, linjaa Joensuun Demarinuorten puheenjohtaja Joonas Honkimaa.

Joensuun Demarinuoret toivoo, että peruskoulutukseen panostetaan tulevaisuudessa enemmän. Peruskoulutus on yksi hyvinvointivaltiomme keskeisistä tukipilareista, eikä sitä sovi horjuttaa.

Lisätietoja:

Joonas Honkimaa
puheenjohtaja
0405406458
joonas.honkimaa@gmail.com

Anniina Ihamäki
järjestösihteeri
0404846774
anniina.ihamaki@demarinuoret.fi