Jyväskylän kaupunginkirjastolla eilen sattunut väkivallanteko oli suora hyökkäys sananvapautta, demokratiaa ja suvaitsevaisuutta kohtaan. Olemme Suomessa valitettavasti tulleet siihen, että ääriryhmät ovat valmiita käyttämään tappavaa väkivaltaa toisinajattelevia kohtaan. Suomalainen demokraattinen yhteiskunta on vaarassa murentua, kun äärioikeisto pyrkii pelolla estämään erilaisten mielipiteiden esittämisen ja poliittisen toiminnan. Tämä on kansallinen uhka ja siihen on välittömästi puututtava.

Asiaan puuttuminen ei ole pelkästään sisäministeri Päivi Räsäsen tai poliisiylijohtaja Mikko Paateron asia, vaan se on koko yhteiskunnan velvollisuus. Emme voi olla hiljaa, hyväksyä ja lakaista tätä maton alle. Meidän kaikkien on omalla toiminnallamme esitettävä, että emme hyväksy minkäänlaista väkivaltaa ja aggressiivista käyttäytymistä toisia kanssaihmisiä kohtaan.

Toivon todella, että yhteiskunnallisessa keskustelussa ja toiminnassa tähän asiaan puututaan tosissaan. Tarvitsemme nyt myös viimein puheiden ohella konkreettisia tekoja. Tekoja sananvapauden, demokratian ja suvaitsevaisuuden puolesta.

Ps. Poliisi voi aloittaa sillä, että keskittää resurssinsa ”kettutyttöjen” ja ”minkkienvapauttajien” sijasta kaljupäisten natsiaatehörhöjen toiminnan estämiseen.