Demarinuorten XXV liittokokous on valinnut yksimielisesti Joona Räsäsen jatkokaudelle Demarinuorten puheenjohtajaksi. Demarinuorten Räsänen vakuutti puheenjohtajan linjapuheessaan, että sosialidemokraateilla on tulevaisuutta.

– Kymmenessä kuukaudessa voidaan tehdä ihmeitä, se on nähty monta kertaa aiemminkin. Haluan, että me lähetämme täältä liittokokouksesta vahvan viestin: tulemme taistelemaan vaaleissa! Uudentyyppinen vasemmistopolitiikka nousee Euroopassa ja Demarinuorten on oltava sen suunnannäyttäjä Suomessa.

Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen asetti tavoitteeksi, että vuoden 2015 eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi nousee kolme nuorta sosialidemokraattia.

– Me demarinuoret olemme valmiit käärimään hihamme, jotta nuoret ehdokkaamme pärjäävät ympäri Suomea. Nuorten esiinmarssi SDP:ssä alkoi jo vuonna 2012 ja se saa huipentumansa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Me odotamme näyttöjä myös uudelta puoluejohdolta. Nyt on korkea aika ryhtyä töihin.

Räsänen lähetti terveisensä myös tulevalle pääministerille:

– Vaalikausi ei todellakaan ole ohi. Monet uudistukset pitää vielä saada maaliin ja se on pääministerin vastuulla. Nyt ei kuitenkaan tarvita uudistuksia, jotka lisäävät epävarmuutta tai joilla kyykytetään nuoria. Nyt tarvitaan uudistuksia, joilla rakennetaan tulevaisuutta ja parannetaan työllisyyttä ja hyvinvointia. Meillä on niin paljon tehtävää, mutta vielä niin paljon voitettavaa. Hanskat eivät voi pudota, kun työmaa alkaa vasta hahmottua. Toivon, että pätkäpääministeri ottaa tehtävänsä vakavasti.

Joona Räsänen on 27-vuotias lohjalainen kaupunginvaltuutettu ja pitkän linjan puolueaktiivi. Hän toimii tällä hetkellä muun muassa Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja SDP:n puoluevaltuutettuna. Demarinuoria hän on johtanut vuodesta 2012.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
puheenjohtaja

050 547 5590
joona.rasanen(a)demarinuoret.fi