Demarinuoret vaatii SDP:n puheenjohtajaa Jutta Urpilaista allekirjoittamaan kansalaisaloitteen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Puoluejohdon on asetuttava tukemaan aloitetta ja koottava SDP:n eduskuntaryhmä, jäsenistö ja kannattajat aloitteen taakse.

– Tasa-arvoinen avioliittolaki lisää yhdenvertaisuutta ja antaa vapauden olla oma itsensä. Tämä ei ole omatunnon kysymys, vaan kyse on arvoista, joita sosialidemokraattinen liike on edistänyt koko historiansa ajan. Kansanedustajien ja koko liikkeen on taisteltava yhteisessä rintamassa ennakkoluuloja, ahdasmielisyyttä ja syrjintää vastaan, vaatii puheenjohtaja Joona Räsänen.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka ei ole vielä hyväksynyt yhtäläisiä oikeuksia eri sukupuolta oleville pareille. Laki on voimassa esimerkiksi useissa muissa Euroopan maissa ja Yhdysvaltojen osavaltioissa. On käsittämätöntä, että monessa asiassa edistyksellinen suomalainen yhteiskunta jää jatkuvasti jälkeen ihmisoikeuksien edistämisessä.

– Kyse on yksinkertaisesta asiasta eli aikuisten ihmisten oikeudesta rakastaa toisiaan ja virallistaa oma parisuhteensa. Kirkollisiin asioihin aloite ei puutu, vaan siellä saa edelleen tehdä omat päätökset kuten tähänkin asti. Laki ei myöskään pakota ketään katsomaan toisten makuuhuoneisiin. Mikä tässä siis on niin vaikeaa? kysyy Räsänen.

Tahdon 2013 –kampanja aloittaa huomenna 19.3. nimien keräämisen kansalaisaloitteeseen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Aloitteen voi allekirjoittaa kampanjan sivujen kautta: http://www.tahdon 2013.fi. Demarinuoret on mukana tukemassa kampanjaa ja haastaa erityisesti kaikki sosialidemokraatit allekirjoittamaan aloitteen!

Lisätiedot:
Joona Räsänen
Puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset Nuoret ry
gsm. 050 547 5590