Kuukauden päästä 9.4 ollaan jännittävien asioiden äärellä, kun kuntavaalien varsinainen vaalipäivä koittaa. Sitä ennen tuhannet ehdokkaat kampanjoivat omien asioittensa puolesta, käyvät keskusteluja niin toreilla kuin vaalipaneeleissa, vastailevat vaalikoneisiin, mainostavat lehdissä ja sosiaalisessa mediassa ja niin edelleen.

Demarinuorilla on kuntavaaleissa kolme erityistä tavoitetta. Ne ovat: Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille, hävikkiruoan jälleenhyödyntäminen sekä harrastusmahdollisuus jokaiselle lapselle ja nuorelle. Näillä toimilla pyritään vastaamaan niin terveydellisiin, ympäristöllisiin kuin taloudellisiin haasteisiin. Maksuttomalla ehkäisyllä pyritään vähentämään ei-toivottuja raskauksia sekä sukupuolitauteja, hävikkiruoan hyödyntämisellä vähentämään ympäristön rasitusta sekä harrastusmaksuja alentamalla vähentää taloudellisen aseman vaikutusta harrastusmahdollisuuksiin. Jokainen teema koskettaa erityisesti nuoria, nyt ja tulevaisuudessa.

Myös meillä Länsi-Suomen piirissä vaalitohinat ovat hyvässä vauhdissa. Asetankin yhteiseksi tavoitteeksi piirille saada 5 nuorta valtuutettua läpi.

Onnea kaikille ehdokkaille kampanjointiin!

Jonne Nurmi
Puheenjohtaja
Länsi-Suomen Sosialidemokraattiset Nuoret