Meillä Hyvinkäällä alle 30-vuotiaita valtuutettuja 51 valtuutetusta on yhteensä kaksi. Siis 3,92 prosenttia. Vertailun vuoksi yli 60-vuotiaita valtuutettuja on 22, eli 43,13 prosenttia. Valtuustojen ikärakenteesta voi varmasti vetää monia johtopäätöksiä, mutta yksi asia on kuitenkin selvä: nuorten panosta yhteisten asioiden hoitamisessa – siis politiikassa – tarvitaan.

Nuorten ääni. Niin minä ajattelin vuonna 2012 asettuessani ehdolle kuntavaaleihin. Koin, että nuoria ei kuultu tarpeeksi päätöksenteossa ja halusin olla yksi niistä puhuvista päistä sekä tekevistä käsistä, jotka pääsevät päättämään yhteisistä asioistamme. Neljä vuotta kaupunginvaltuustossa ja tarkastuslautakunnassa ovat melkoinen oppikoulu poliittiseen päätöksentekoon.

Rehellisesti sanoen en keksi ainuttakaan syytä, miksi nuorten ei kannattaisi pyrkiä ehdolle kevään 2017 kuntavaaleissa. Kuten ystäväni, Demarinuorten 1. varapuheenjohtaja, Eemeli Peltonen jo kirjoitti, ovat kuntien valtuustot ja lautakunnat merkittäviä vaikuttamisen paikkoja. Niissä päätetään juuri kaikista konkreettisimmin sinua koskevista asioista.

Pääset pohtimaan terveyskeskuksen asiakasmaksuja, harrastusmahdollisuuksia, kouluruuan määrärahaa, rakennustapaohjeita, puistojen perustamista, lukion kurssitarjontaa, työttömien työllistymistä, laadukasta varhaiskasvatusta ja niin edelleen.

Asetu rohkeasti ehdolle, sillä panostasi tarvitaan. Ole oma itsesi ja arkesi asiantuntija, muuta ei tarvita! Ota yhteyttä meihin liittohallituksen jäseniin, piirisi toimihenkilöihin tai keskustoimistoon. Autamme ja tuemme mielellämme sinua ehdokkuutesi suhteen. Ja mikäli et ole vielä jäsen, onnistuu se helposti täältä.

Jussi Kukkola
Demarinuorten liittohallituksen jäsen ja Hyvinkään nuorin kaupunginvaltuutettu