Tampere:

93 – Jousi, Asser, 18
Asema: jos puolueessa niin Hakametsän/Tampereen Demunuorten hallituksen jäsen, opiskelija ja henkilökohtainen avustaja.
Miksi lähdit ehdolle kuntavaaleissa? (Koska Ari pyysi) Olen vahvasti siinä uskossa, että tärkeintä ei ole se missä puolueessa on vaan se, mitä siellä tekee ja SDP:ssä tapaamani ihmiset ovat juuri niitä; tekijöitä. Yhdessä tämän porukan kanssa tahdoin yksinkertaisesti lähteä muuttamaan Tamperetta.
Tärkeimmät teemasi? Niitä jotka kateudessaan vetävät alas he, jotka ovat pääsemässä vapauteen ei ole kukaan nostamassa ylös. Tämän vuoksi kuntavaaleissa keskeisenä teemanani ovat tasa-arvo ja kasvatus.
Hassu fakta itsestäsi? Joka toinen lauseeni on sananlasku.

94 – Julin, Sofia, 18
Asema: Opiskelija
Miksi lähdit ehdolle kuntavaaleissa? Lähdin ehdolle kuntavaaleissa, koska omistan aitoa paloa yhteisten asioiden hoitamiseen. Varsinkin jatkossa, kun kuntien yhdeksi suurimmista tehtävistä jää koulutuspolitiikka, tarvitaan valtuustoihin koulutuksen asiantuntijoita. Koen, että juuri siinä minulla olisi annettavana uusia ideoita sekä kokemusta, sillä tällä hetkellä toimin Suomen Lukiolaisten Liiron liittohallituksessa, jossa olen koulutuspoliittisen jaoksen puheenjohtaja
Tärkeimmät teemasi? Tärkeimmät teemani näissä vaaleissa ovat juuri koulutuspolitiikka, nuorten asema sekä opiskelijanäkökulma. Tamperetta tulee kehittää ottaen kaupungin asukkaat siihen mukaan sekä katsomalla tulevaisuuteen.
Hassu fakta itsestäsi? Kuivaan kainaloni hiustenkuivaajalla dödön laittamisen jälkeen, sillä minulla ei ole aikaa odottaa, että se kuivuisi ja en halua laittaa paitaa päälle, jos minulla on märät kainalot

118 – Laukkanen, Aapo, 19
Asema: Opiskelija
Miksi lähdit ehdolle? Lähdin ehdolle, koska halusin vaikuttaa konkreettisesti nuorten asemaan Tampereella. Halusin ja haluan näyttää, että myös nuoria kiinnostaa päätöksenteko.
Tärkeimmät teemasi? Mun tärkeimmät teemat on nuoret liikuntamahdollisuudet ja koulutus. Molemmat ovat ensiarvoisen tärkeitä lasten ja nuorten kehitykselle. Koulutus luo pohjan kaikelle ja urheilu lisää hyvin vointia. Molemmista on myös jo leikattu liikaa pois.
Hassu fakta itsestäsi? Tykkään kilpikonnista

141 – Niiniharju, Janne, 30
Asema: Sosionomi opiskelija
Miksi lähdit ehdolle? Kaikkien äänien pitää kuulua demokratiassa
Tärkeimmät teemasi? Palveluiden kehitys lähemmäksi kuntalaisia, Hankkeita työllistymisen helpottamiseksi ja viihtyisä luonnonläheinen kaupunki.
Hassu fakta itsestäsi? Hassuna faktana voisi olla vaikka että hiihdin vuonna 2016 Pirkanhiihdon 90km noin 10 vuoden hiihtotauon jälkeen kylmiltään…

147 – Piltonen, Ida, 24
Asema: luokanopettajaopiskelija
Miksi lähdin ehdolle? koska opiskelen luokanopettajaksi maisterisuuntauksenani koulutuspolitiikka ja koulutuksen hallinta. Sote-uudistuksen yhteydessä haluan olla tuomassa valtuustoon tuoretta asiantuntijuutta sekä nuorta ilmettä.
Tärkeimmät teemasi? Tasa-arvoinen koulutuspolitiikka, harrastaminen kuuluu kaikille sekä kestävä ympäristö- ja talouspolitiikka

153 – Rokosa, Inna, 24
Asema: Opiskelija, myyjä
Miksi lähdit ehdolle? Täysi-ikäistyessäni koin voimakasta tarvetta auttaa muita ihmisiä, joten hakeuduin Syömishäiriöliiton paikallisyhdistykseen vapaaehtoistoimijaksi. Ohjasin puolisentoista vuotta syömishäiriöön sairastuneiden vertaistukiryhmää. Pidän ryhmätoimintaa edelleen äärimmäisen arvokkaana ja tärkeänä tuen muotona, mutta yksittäisiä ihmisiä auttaessani ymmärsin, että laajemmat ongelmat ovat yhteiskunnallisia. Yhteiskunnallisten ongelmien ratkominen tarvitsee tekijänsä. 19-vuotiaana asetuinkin kuntavaaliehdokkaaksi täällä Tampereella ja sillä tiellä olen edelleen.
Tärkeimmät vaaliteemasi? Haluan edistää lapsiperheiden ja opiskelijoiden asioita. Esimerkiksi jokaisella lapsella ja nuorella on oltava mahdollisuus vähintään yhteen itselle mielekkääseen harrastukseen (ns. harrastustakuu). Tampereella on myös oltava tarjolla enemmän edullisia ja esteettömiä vuokra-asuntoja.
Lisäksi haluan edistää sitä, että Tampere on puhdas ja turvallinen ympäristö olla ja elää.
Hassu fakta itsestäsi? Puhun paljon eläimille; jopa kadulla kävellessäni saatan jutella puluille.

Nokia:

163 – Nurmi, Jonne, 27
Asema: Yhtesöpedagogi.
Miksi lähdit ehdolle? Lähdin ehdolle koska haluan olla puolustamassa lasten ja nuorten asioita Nokialla.
Tärkeimmät vaaliteemasi? Koulujen sisäilmaongelmat kuntoon, Nuorisotyöttömyys kuriin ja Ryhmäkokoja ei tule suurentaa.
Hassu fakta itsestäsi? Olen ollut kaksi kertaa laulamassa karaokea tv:ssä (Tartu Mikkiin).

166 – Pelto, Matias, 19
Asema: opiskelija
Tärkeimmät teemasi? Opiskelijoiden edut ja tavallinen työväki ovat henkilöitä, joiden etuja tulen ajamaan. Etenkin haluaisin enemmän nokialaisille nuorille kesätyöpaikkoja Nokiasta. Myös lähiaikoina on Nokian keskustan kehittäminen noussut minun huomiooni.

175 – Sipiläinen, Juho, 19

Asema: Opiskelija
Miksi lähdit ehdolle? lähdin ehdolle parantaakseni lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia
Tärkeimmät vaaliteemasi?Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet
Hassu fakta itsestäsi? Nauran paljon

Ylöjärvi:

19 – Laine, Ville, 27
Asema: opiskelija
Miksi lähdit ehdolle? Lähdin ehdolle kyllästyttyäni kotikuntani tekemiin lasten ja nuorten palveluihin kohdistuviin sästöihin. Koin myös ettei nuorilla ole tarpeeksi suurta edustusta valtuustossa.
Tärkeimmät vaaliteemasi? Mielestäni kaikissa kunnissa ja kaupungeissa tulee panostaa nykyistä enemmän ennaltaehkäisevään työhön. Lasten ja nuorten palveluihin tulee panostaa ja asiantuntijoiden sekä kuntalaisten mielipidettä tulee kuunnella enemmän päätöksenteossa.
Hassu fakta itsestäsi? Olen esittänyt koulun kykykilpailussa silloisen ystäväni kanssa ilmakitarashowna Europen- The Final Countdownin trikoisiin ja nahkatakkiin pukeutuneena

Lempäälä:

152 – Saukkoriipi, Aleksi, 28
Asema: kuntatalousasiantuntija, hallintopäällikkö
Miksi lähdit ehdolle kuntavaaleissa? Haluan olla mukana viemässä Lempäälää yli sote-uudistuksen tuoman myllerryksen ja luomassa kunnalle tapaa toimia uudessa tilanteessa.
Tärkeimmät teemasi?
-Kuntouttavan työtoiminnan väärinkäytön lopettaminen
-Nuorten opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksien parantaminen
-Joukkoliikenteen kehittäminen
Hassu fakta itsestäsi? Kravatteihin en kajoa, mutta rusettia pidän mielelläni.