ILMOITTAUTUMINEN PARIISIN ILMASTOMIELENOSOITUSMATKALLE ON ALKANUT!

Tule osaksi kansainvälistä ilmastoliikettä ja lähde Pariisiin vaatimaan välttämätöntä käännöstä ilmastopolitiikkaan!

Suomalaiset kansalaisjärjestöt järjestävät yhteistyössä bussimatkan Pariisin COP21-ilmastokokouksen mielenosoituksiin 7.-15.12.2015. Tavoitteena on nostaa kriittistä ilmastokeskustelua Suomessa sekä kuljettaa noin sata ihmistä paikan päälle vaatimaan kunnianhimoista ilmastosopimusta.

Matkalle voi lähteä kuka tahansa ilmastovaikuttamisesta kiinnostunut! Matkalla osallistutaan monenlaiseen ilmastovaikuttamiseen ja lauantaina 12.12. suurmielenosoitukseen. Matkan hinta on korkeintaan 280 euroa ja viimeinen ilmoittautumispäivä 31.10. Lisätietoja ja ilmoittautuminen täällä: http://goo.gl/forms/zFpwGlS0za

Matkan järjestävät yhteistyössä Demarinuoret, Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret ja opiskelijat sekä Maan ystävät. Matkalle lähdetään yhdessä Luonto-Liiton Matkalla Pariisiin -hankkeen osallistujien kanssa.

ILMOITTAUTUMISOHJEET

Lue ohjeet ilmoittautumista varten tarkkaan, ja noudata niitä.

  1. Ilmoittautuminen ja maksaminen

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 31.10. tämän linkin takana olevalla lomakkeella:

http://goo.gl/forms/zFpwGlS0za

Ilmoittautuminen on sitova. Matkan järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin ja peruutuksiin – matka järjestetään vain, jos osallistujia saadaan riittävästi.

Hinta on korkeintaan 280 euroa sisältäen bussi- ja laivamatkat. Hinta laskee sen mukaan, mitä enemmän ihmisiä matkaan lähtee. Jos bussi saadaan täyteen, hinta on vain 200 euroa. Ilmoittautuneille lähetetään marraskuun alussa sähköpostitse lasku, joka on maksettava 12.11. mennessä. Matkan hinnasta ei valitettavasti saa alennusta, vaikka kulkisi mukana vain osan matkaa.

Demarinuoret, Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret ja opiskelijat tukevat jäsentensä matkaa sen mukaan, paljonko lähtijöitä on kustakin järjestöstä. Voit pyytää tukea matkakuluihin myös omalta järjestöltäsi.

Jäseneksi voit halutessasi liittyä täällä:

Demarinuoret: https://demarinuoret.fi/jaseneksi/liity/

Vasemmistonuoret: http://vasemmistonuoret.fi/jasenyys/

Vihreät nuoret ja opiskelijat: http://www.vino.fi/toiminta/liity-jaseneksi/

  1. Alustava aikataulu ja ohjelma

7.12. klo 13 Lähtö Helsingistä Travemundeen
8.12. klo 22 Saapuminen Travemundeen ja lähtö bussilla kohti Pariisia
9.12. klo 12 Saapuminen Pariisiin
10.-11.12. Osallistutaan ilmastotoimintaan Pariisissa
12.12. Suurmielenosoitus
13.12. klo 10 Lähtö Pariisista
14.12. klo 12 Saavutaan Tukholmaan
14.12. klo 20 Lautta lähtee Tukholmasta Turkuun
15.12. klo 7:30 Saapuminen Turkuun
15.12. klo 10 Saapuminen Helsinkiin

Matkojen tarkka aikataulu, ohjelma ja bussien lähtöpaikat ilmoitetaan lähtijöille sähköpostitse marraskuussa.

  1. Majoitus

Pariisissa majoitutaan yhdessä edullisessa lattiamajoituksessa, jota varten on syytä varata makuualusta, makuupussi ja n. 20 euroa käteistä. Majoitus järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Lähtijät saavat tarkempaa tietoa majoituksesta matkakirjeessä.

  1. Koulutus

Kaikilta matkalle lähtijöiltä edellytetään koulutukseen osallistumista 28.11. klo 9-14. Koulutus järjestetään Helsingissä nuorten toimintakeskus Hapessa, mutta osallistuminen on mahdollista myös seuraamalla striimiä internetin välityksellä. Koulutuksen jälkeen Helsingissä järjestetään matkaan lähtijöille yhteinen tutustumisilta/illanvietto. Sunnuntaina 29.11. on kansainvälinen ilmastotoimintapäivä ja Helsingissä voi osallistua People’s Climate Marchiin!

Lähtijät saavat lisäkoulutusta matkan käytännöistä myös bussi- ja laivamatkan aikana.

  1. Vastuu ja alaikäiset matkalle lähtijät

Matkalla jokainen vastaa itsestään ja omasta osallistumisestaan toimintaan Pariisissa. Matka toteutetaan force majeure -varauksin. Lähtijöillä on oltava matkavakuutus. Matkalla osallistutaan mm. suurmielenosoitukseen. Matkanjärjestäjät eivät voi etukäteen tietää, miten paikalliset viranomaiset suhtautuvat mielenosoittajiin.

Alle 18-vuotiaalla tulee olla huoltajan lupa matkalle lähtemiseen. Alaikäisille ilmoittautuneille lähetetään suostumuslomake, joka huoltajan täytyy allekirjoittaa. Huoltajat voivat olla yhteydessä matkanjärjestäjiin, jos kaipaavat lisätietoa.

  1. Lisätietoa

Ilmoittautuneet saavat 16.11. matkakirjeen, jossa on tarkempaa tietoa käytännön asioista, matkan ohjelmasta ja turvallisuudesta.

Yhteystiedot:

Matias Mäkynen
Demarinuoret
+358 40 5094 409
matias.makynen@demarinuoret.fi

Aino Sirén
Vasemmistonuoret
+358 40 7534 784
aino@vasemmistonuoret.fi

Vera Kauppinen
Vihreät nuoret ja opiskelijat
+358 50 433 23 18
vera.kauppinen@vino.fi