Lahden Demarinuoret toivoo näkevänsä SDP:n lahtelaisen varapuheenjohtajan Eero Vainion Päijät-Hämeen ykkösehdokkaana Euroopan parlamenttivaaleissa keväällä 2014. Vainiolla on omassa puolueessaan kontakteja ympäri Eurooppaa ja Vainio on työskennellyt viisi kuukautta Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien parlamenttiryhmäryhmän yleissihteeristössä mm. aluekehitys- ja romaniasioiden parissa. Tämän myötä hallintotieteitä opiskeleva Vainio tuntee entuudestaan miten eurooppalainen päätöksenteko toimii ja mitkä ovat pohjoismaiden kipupisteet Brysselin päätöksentekomyllyssä.

– Eero toimii SDP:n varapuheenjohtajana jo toista vuotta valtakunnanpolitiikassa, ja paikallispolitiikasta Eerolla on vuosien kokemus. SDP:n historian nuorimpana varapuheenjohtajana hän osallistuu niin puoluejohdon kuin puolueen ministeriryhmänkin kokouksiin, ja tekee politiikkaa valtakunnan eturivistä. Eero ei varmasti jäisi europarlamentissakaan hännän huipuksi, painottaa Lahden Demarinuorten puheenjohtaja Sara Etola.

EU-politiikan lisäksi Vainio on kerryttänyt kokemusta myös brysseliläisillä jalkapallokentillä. Kärkikarvaaja Vainio teki edellisen Brysselin visiittinsä aikana muutaman pelin vierailun Finland United – jalkapallojoukkueeseen, jossa Vainion pelikaverina oli mm. komissaari Olli Rehn.

– Eero on suorasanainen, itseään säästelemätön tiimipelaaja, joka kykenee varmasti puolustamaan Suomea ja suomalaisia palkansaajia myös isommalla pelikentällä, Etola hehkuttaa.

Lisätietoja:
Sara Etola
Puheenjohtaja, Lahden Demarinuoret
sara.etola@gmail.com
044 7477 066