Pohjois-Suomen Demarinuoret osoittaa kevätkokouksessaan 2.4.2022 tukensa palkkakuopasta pois päästäkseen työtaisteluun käyville julkisen sektorin pienipalkkaisille työntekijöille. Nämä työntekijät ovat jo vuosikymmeniä kuulleet saman laulun: palkkoja ei ole koskaan varaa korottaa, oli taloudessa sitten nousu- tai laskukausi. Rahaa ei tunnu koskaan löytyvän hyvinvointiyhteiskunnan raskaan työn raatajille.

Julkisen sektorin pienipalkkaiset ammattialat ovat tyypillisesti naisvaltaisia. Näin ollen kunnolliset palkankorotukset ovat tasa-arvoteko. Työntekijöiden vuosien venyminen tulee viimein katkaista. Kukaan meistä ei elä kiitoksilla ja itse tulostettavilla korteilla. 

Me Pohjois-Suomen Demarinuoret olemme tyrmistyneitä kaavaillusta lakko-oikeuteen kajoamisesta. Lakko-oikeus on demokraattisessa yhteiskunnassa työntekijöiden perusoikeus. Vastuullinen ammattiyhdistysliike osaa kyllä rajata lakon ulkopuolelle henkeä, terveyttä ja omaisuutta vaarantavat työtehtävät. Toivomme vallitsevaan työmarkkinatilanteeseen nopeaa ratkaisua, joka vastaa työntekijöiden huoleen ja tarpeisiin. Vetoamme työantajaleiriin sovun löytämiseksi.

Meidän tulee osoittaa kunnioitusta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeille ammattiryhmille. Konkreettisesti tämän kunnioituksen tulee näkyä julkisen sektorin pienipalkkaisten työntekijöiden palkan, työehtojen ja työolojen kohentumisena.

Pohjois-Suomen Demarinuoret, 

Puheenjohtaja Sonja Heiskanen

Järjestösihteeri Janne-Pekka Niemimäki