Kannanotto
27.1.2014
Vapaa julkaistavaksi

Länsi-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Milla Granlund on mielissään Kokoomusnuorten halusta jakaa vanhemmuuden kustannukset työnantajatahojen kesken. “SDP:n pitkäaikainen tavoite on ollut turvata naisten asema työmarkkinoilla. Työ on vielä kesken ja onkin mahtavaa huomata, että nyt kokoomusnuoret ovat ottaneet koppia ja lähteneet mukaan tekemään Suomesta oikeasti tasa-arvoisen!” Granlund riemuitsee.

Demarinuorten tavoin Kokoomusnuoret tyrmäävät maailman, jossa työtehtäviä tarjotaan mieluummin epäpätevälle miehelle kuin pätevälle naiselle. Demarinuoret haluavat kuitenkin huomauttaa, että tämä ongelma ei ole vain naisten ja miesten välillä. “Usein myös esimerkiksi etninen tausta saattaa estää palkkaamisen.” Granlund muistuttaa.

Demarinuoret toivovat, että näin hienon huomion tehneet kokoomusnuoret ymmärtäisivät myös, että vanhemmuuden maksuja ei suinkaan tule siirtää valtion ja työntekijöiden harteille. Yrityksiä tulee tukea, mutta myös yritysten on syytä olla mukana talkoissa oikeudenmukaisuuden puolesta.

Lisätietoja

Milla Granlund
Puheenjohtaja
0400514780
granlund.milla@gmail.com