Länsi-Suomen Demarinuoret ihmettelevät Ylöjärven vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Pertti Johanssonin (ps.) puheita kirjastojen rahoituksen turhuudesta.

Johansson toteaa, että työväenopistoon ei tulisi “pumpata rahaa” eikä kunnan tehtävänä ole ostaa kirjoja keski-ikäisten naisten iloksi. Johansson suuntaisi rahat mieluummin urheiluun. Demarinuoret paheksuvat urheilun ja kulttuurin vastakkainasettelua ja toivovat päättäjien muistavan rahoituksen jakamisen merkityksen kansansivistyksessä.

– Aikanaan kansan vaikutusmahdollisuuksien kasvun on mahdollistanut kansan sivistyminen, esimerkiksi lukutaidottomuuden väheneminen. Tuntuu kovin kummalliselta, että sanojensa mukaan työväen etua ajavat perussuomalaiset haluavat viedä kansalaisilta mahdollisuuden opiskella ja perehtyä laajaan kirjallisuustarjontaan. Tällaiset lausunnot osoittavat perussuomalaisten turvaavan mieluummin populismiin kuin oikeaan sivistykseen. Se tie on lyhyt ja tuhoisa, toteaa puheenjohtaja Milla Granlund.

Länsi-Suomen Demarinuoret peräävät sekä Johanssonilta että muilta perussuomalaisilta uskallusta jatkaa sivistystyötä vaikka puolueensa kannatuksen hinnalla.

Lisätietoja:
Milla Granlund
Puheenjohtaja
granlund.milla@gmail.com
0400 514 780