Hyvät toverit, arvoisa piirikokousväki.

Sote-uudistuksen ratkaisu ja mahdolliset maakuntavaalit lähestyvät. Vaalit asettaa Tampereen ja muiden Pirkanmaan kuntien intressit vastakkain. Ennusteiden mukaan Pirkanmaan paikoista selvästi yli puolet menisi Tampereelle. Onkin hyvä miettiä, riittääkö valituilla edustajilla katsoa koko maakunnan etua. Toivon tämän yhteistyön sujuvan.

Pitkään on kysytty, mistä sotekustannusten hillitseminen kolmen miljardin edestä saadaan. Ja nyt meillä on vastaus: valtio ei yksinkertaisesti anna määräänsä enempää rahaa maakunnille, oli tarvetta tai ei. Eipä käy kateeksi tulevia maakuntapäättäjiä, kun kansalaiset vaativat selityksiä palvelujen kohtalosta.

Toinen pitkään puhuttanut asia on kansanedustajien sopeutumiseläkkeet. Asialle ollaan vihdoin viimein jotain tekemässä, mutta lopulliset päätökset ovat vielä auki. Vetoankin nyt puolueemme kyseistä etuutta saaviin henkilöihin, että luopuisitte siitä vapaaehtoisesti. Meidän on turha puhua muiden ahneudesta, jos emme itse ole valmiita näyttämään esimerkkiä. Valtion taloudessa nämä eläkkeet voivat olla murusia, mutta kansan silmissä ne eivät sitä ole.    

Viimeisin maan hallituksen päätös on, että alle 20 hengen yrityksissä irtisanomissuojaa heikennetään ja alle 30-vuotiaan, vähintään kolme kuukautta työttömänä olleen kanssa tehtyä määräaikaista sopimusta ei enää tarvitse perustella. Aikana, jolloin kaikki olemme huolissamme syntyvyyden laskemisesta, tarvitsemme päätöksiä jotka antavat tulevaisuuden uskoa nuorille, jotta he uskaltavat asettua aloilleen, perustaa perheen ja tarjota hyvän alun uudelle elämälle. Pätkätyöt eivät siihen kannusta.

Demarinuoret ovat vahvassa nosteessa Tampereella, ja myös muu Pirkanmaa tarvitsee tätä voimaa. Sen lisäksi, että otamme kiinnostuneet nuoret mukaan toimintaamme, tulee meidän tehdä myös aloitteita ja avauksia, joilla saamme nuoret vakuuttuneeksi olevamme paras vaihtoehto tulevaisuuden päätöksenteon kanavaksi. Otetaan vaikka yhteyttä kunnan nuorisovaltuustoon ja kysytään, voimmeko auttaa. Me olemme valmiita auttamaan tässä. Eilinen SDP:n julkaisema Yleisturva-malli on lähtöisin Demarinuorilta, olemme siis vahvasti vaikuttamassa puolueen sisällä.

Näillä sanoin, haluan toivottaa hyvää piirikokousta ja voimia parempaa huomista tehtäessä.