LAPIN SDP:N NUORET EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAAT

Muutaman viikon päästä Suomessa järjestetään maamme historian 39. eduskuntavaalit. Me sosialidemokraatit haemme eduskuntavaaleissa jatkokautta pääministeripuolueena paremman Suomen ja tulevaisuuden rakentamiseksi.

Viimeiset neljä vuotta ovat olleet poikkeuksellista aikaa kriisien seuratessa toinen toisiaan. Maailmanlaajuinen koronapandemia sekä Venäjän julma hyökkäys Ukrainaan ovat muuttaneet maailmaa peruuttamattomasti. Hallituksessa sosialidemokraatit ovat kantaneet vastuuta ihmisten terveydestä ja turvallisuudesta. 

Työ paremman yhteiskunnan eteen jatkuu vain mikäli sosialidemokraatit ovat kirkkaasti vaalien ykkönen. Sanna Marinin johtama SDP on ainoa vaihtoehto kylmää kyytiä tavalliselle kansalaiselle tarjoavalle kokoomuksen ja perussuomalaisten patamustalle porvarihallitukselle. Vain sosialidemokraatit voivat puolustaa oikeudenmukaisen työelämän perustuksia ja hyvinvointivaltiota oikeiston leikkauspolitiikalta ja rakentaa reilumpaa huomista jokaiselle.

Tulevassa eduskunnassa on kuuluttava myös pohjoisen nuorten ääni. Siksi me Pohjois-Suomen Demarinuoret haluamme esitellä sinulle SDP:n nuoria eduskuntavaaliehdokkaita Lapin vaalipiiristä.

 

Viivi Järvelä

Vaalinumero 20.

”Olen 28-vuotias SDP:n eduskuntavaaliehdokas Lapista, koulutukseltani biofyysikko ja työskentelen väitöskirjatutkijana. Tärkeintä minulle näissä vaaleissa on se, että oikeiston tarjoamille massiivisille leikkauksille on tarjolla vaihtoehto. Julkista taloutta voidaan tasapainottaa oikeudenmukaisesti ja kestävästi panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen, tilkitsemällä esimerkiksi verovälttelyyn johtavia veropohjan aukkoja ja nousemalla maailman kärkimaaksi ilmastonmuutoksen torjunnassa ja siihen liittyvässä vihreässä teknologiassa.”

Voit tutustua Viivin ajatuksiin lisäksi täällä!

 

Eemeli Kajula

Vaalinumero 21.

”Olen 26-vuotias isä, lähihoitaja, projektipäällikkö, sekä kaupunginhallituksen ja hyvinvointialueen jäsen. Minulle tärkeitä asioita ovat laadukas koulutus, yrittäjyys ja Lapin erityispiirteiden huomioiminen.”

Voit seurata Eemelin kampanjaa täältä.

 

VAALIEN AIKATAULU:

Ennakkoäänestys 22.–28.3.2023!

Vaalipäivä 2.4.2023!