Joona

Olen helmikuussa vuonna 87 syntynyt paljasjalkainen lohjalainen ja kutakuinkin kelpo kaljuuntuva nuori miehenalku. Pidän itseäni määrätietoisena, sosiaalisena ja avoimena ihmisenä, jota on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa. Opintoni suoritin Lappeenrannassa, mutta veri veti takaisin kotikonnuille. Asustelen vaimoni kanssa Lohjan keskustassa, mistä sitten pendelöin bussilla töihin Helsinkiin. Perheemme auto on yleensä sen kauniimman osapuolen käytössä. Kotitöistä nautin eniten imuroinnista, ja keittiössä bravuurini on pyttipannu.

Kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista jo nuorena ja senpä takia olen iloisten sattumien kautta tempautunut mukaan erilaisiin toimintoihin. Matkanvarrella tutuksi ovat tulleet niin nuoriso- kuin opiskelijapolitiikan ympyrät sekä kunnallispolitiikan ja puoluetoiminnan salat. Tämä toiminta on suonut minulle lukemattomia uusia tuttavuuksia ja unohtumattomia kokemuksia.

Sosialidemokraattiseen yhteisöön liittyminen oli minulle luonnollista, koska tunsin arvot vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta omikseni. Lisäksi päätökseeni vaikutti varmasti myös monet lapsuudessani vietetyt hetket työväenyhdistyksen toiminnan parissa. Oman poliittisen ajatteluni keskiössä on työ ja sen merkitys yhteiskunnalle sekä yksilölle. Kakku on leivottava ennen sen jakamista. Vapaus tarkoittaa minulle sitä, että se tuo mukanaan myös ihmisten yhtäläisen vastuun osallistua kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan yhteiskunnan yhteisvastuulliseen ylläpitoon ja kehittämiseen. Hyvinvointivaltion tulevaisuus on sydämen asia – olenhan itsekin sen kasvatti. Kalevi Sorsan sanoin uuden valloittaminen vaatii rohkeutta.

Olen kulutusyhteiskunnan uhri, mitä tulee kenkiin ja vaatteisiin. Varsinkin punaiset vaatekappaleet löytävät tiensä vaatekaappiini liiankin helposti. Se on kai sitä täsmäelvytystä. Nautin huumorista, mielenkiintoisten ihmisten seurasta sekä hyvästä ruoasta ja juomasta. Huumori on yleensä päiväni pelastaja, pahinkin vastoinkäyminen kääntyy helposti voitoksi, kun vain vähän muistaa hymyillä ja nauraa. Tärkeimmäksi asiaksi nostaisin kuitenkin yhteisen ajan läheisteni kanssa. Unelmoin tuuheasta tukasta ja SDP:n vaalivoitosta. Ainoastaan vain toinen taitaa olla mahdollinen.

Joona Räsänen
puheenjohtaja

www.joonarasanen.fi
www.twitter.com/JoonaRasanen