Mikkel Näkkäläjärvi

Olen Mikkel Näkkäläjärvi, 24-vuotias saamelaisnuori Lapista Inarin kylästä. Vuodesta 2011 olen opiskellut Vaasan ammattikorkeakoulussa kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Tällä hetkellä asun Helsingissä ja toimin päätoimisena varapuheenjohtajana Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKissa.

Olen kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä, ilmasto- ja energiapolitiikasta sekä urheilusta. Olen kotoisin poronhoitajaperheestä ja lapsuuteni kesät vietinkin pitkälti luonnossa. Ympäristöasiat ovat minulle hyvin tärkeitä eikä ympäristöä saa pilata. Vapaa-ajallani luen kirjoja, vietän aikaa ystävien kanssa ja harjoittelen juoksua, uintia ja pyöräilyä. Vielä jonain päivänä olisi tarkoitus lähteä triathlonille.

Tällä hetkellä toimin Demarinuorten varapuheenjohtajana kevääseen 2016 saakka. Itselleni on tärkeää Demarinuorissa se, että olemme vahva nuorten äänitorvi, jota kuunnellaan puolueessa ja muutenkin yhteiskunnassa. Nuorisoliitossa haluan olla edistämässä sitä, että tasa-arvo toteutuu kaikkialla ja jokaisella on mahdollisuus tehdä itselleen mieleisiä asioita omasta taustasta riippumatta. Mahdollisuus kouluttautua ei saa olla lompakon paksuudesta kiinni. Minulle Demarinuoret ovat myös tärkeä väylä tavata vanhoja ystäviä, tutustua uusiin ihmisiin sekä paikka, jossa käydä mielenkiintoisia keskusteluja.

Twitter: @Nakkalajarvi