Valtonen

Olen 26-vuotias nuori yhteiskunnallinen vaikuttaja ja politiikan aktiivinen harrastaja. Asustelen Helsingissä avopuolisoni kanssa ja vietän myös paljon aikaa kotikaupungissani Lappeenrannassa, jossa olen mukana kunnallispolitiikassa. Opiskelen tietotekniikan insinööriksi Saimaan ammattikorkeakoulussa ja valmistun sieltä piakkoin. Oman poliittisen urani juuret ovat vahvasti opiskelijapolitiikassa, ja sieltä olen lähtenyt ponnistamaan eteenpäin aina kohti uusia haasteita.

Olen erityisen kiinnostunut vaikuttamaan yhteiskunnassa tapahtuviin asioihin ja ilmiöihin. Lähinnä sydäntäni ovat koulutukseen ja sivistykseen liittyvät asiat. Koulutuksellinen tasa-arvo ja jokaisen yhdenvertainen mahdollisuus kehittää itseään koko elämänsä ajan ovat minulle tärkeitä teemoja. Kuten myös koulutusjärjestelmään ja se kehittämiseen liittyvät asiat. Näiden lisäksi työelämään ja työmarkkinoihin liittyvät asiat ovat mielestäni erittäin mielenkiintoisia. Työntekijöiden oikeudet, työelämän tasa-arvo, työnteon kannattavuus, työllisyysasteen nostaminen ja eläkeasiat ovat teemoina tärkeitä ja niihin haluan vaikuttaa.

Demarinuorissa haluan aktiivisesti edistää nuorille tärkeitä asioita sekä tukea kaikin keinoin sosialidemokraattista liikettä. Uskon yhteistyön voimaan sekä yhdessä tekemiseen, ja niillä periaatteilla haluan tehdä töitä sosialidemokraattisessa nuorisoliikkeessä!

Mikko Valtonen
Liittohallituksen jäsen

www.mikkovaltonen.fi
www.twitter.com/ValtonenMikko
www.facebook.com/PoliitikkoMikkoValtonen