sara

Olen 26-vuotias Suomen Chicagossa Lahdessa [lahes] syntynyt, kasvanut, opiskellut ja muutenkin elämänsä viettänyt hämäläinen.  Eloisuutta ja iloisuutta muuten perihämäläiseen rauhalliseen luonteeseen tuo osittain karjalainen verenperintö, jonka piikkiin laitan myös sosiaalisuuden ja sitä kautta politiikasta innostumisenkin.

Liityin SDP:hen 17-vuotiaana ystävänpäivänä vuonna 2005, mutta demari uskallan väittää olleeni pidempään. Politiikasta kiinnostuin yläasteella yhdeksännellä luokalla yhteiskuntaopin tunnilla, kun vihkoon piti tehdä esitelmät Suomen eduskuntapuolueista. Muiden puolueiden esittelyjen jäädessä vajaaseen sivuun, vei sosialidemokraatit ja minulle tärkeät puolueen ajamat asiat aukeaman.

Valmistuin restonomiksi syksyllä 2011 ja työkokemusta löytyy niin tehtaalta, kassalta, puhelinmyynnistä ja postinlajittelusta kuin vaalityöstä sekä Lahden Demarien järjestösihteerinä toimimisestakin. Opiskelujeni ajan toimin opiskelija-aktiivina korkeakoulun opiskelijakunnan hallituksessa ja edustajiston puheenjohtajana, ja nykyisiin luottamustoimiin kuuluu paikallisen työväenyhdistyksen johtokunnan jäsenyys ja Lahden Demarinuorten puheenjohtajuus sekä kunnallisella puolella mm. Lahden kaupungin sivistyslautakunnan jäsenyys. Kuluvana vuonna olen myös syventynyt nuorisoasumispolitiikkaan Lahden-seudun Nuorisoasunnot (LASNA) ry:n puheenjohtajana.

Tärkeimpiä arvojani ovat solidaarisuus, suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus, ja haluan toimia edistääkseni niitä.

Sara Etola
liittohallituksen jäsen