8.8.2014, julkaisuvapaa heti

Lounais-Suomen Demarinuoret vaatii, että julkisuudessa Itä-Ukrainan separatisteja tukeneiden demaripolitikkojen edellytyksiä jatkaa SDP:n jäseninä ja kunnallisissa luottamustehtävissä tarkastellaan kriittisesti. Kyseisten toimijoiden esittämiä mielipiteitä on täysin mahdotonta sovittaa yhteen SDP:n kansainväliseen oikeuteen ja rauhanomaiseen, diplomatian keinoin tapahtuvaa konfliktinratkaisuun tukeutuvan linjan kanssa.

“Porissa esitetyt mielipiteet eivät vastaa sosialidemokraattisen  liikkeen arvomaailmaa. Sosialidemokratian päämääränä on vapauden, tasa-arvon, solidaarisuuden ja oikeudenmukaisuuden yhteiskunta. Kaikilla on oikeus rauhaan ja väkivallattomaan yhteiskuntaan. Ratkaisu Itä-Ukrainassa on löydyttävä neuvottelemalla”, toteaa Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Piia Noronen.

Jos järjestöllisiin kurinpitotoimiin ryhdytään, voidaan käyttää varoitusta, jäsenoikeuksien rajaamista määräajaksi tai erottamista puolueosastosta. SDP:n sääntöjen mukaan puolueen jäsen voidaan erottaa puolueesta puoluejohdon päätöksellä tai jäsenen oman puolueosaston johtokunnan päätöksellä.

Lisätietoja:

Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Piia Noronen, p. 0445769457 tai piia.noronen@gmail.com