piianoronenuusi

 

Lounais-Suomen Demarinuoret esittää Piia Norosta, 26, Demarinuorten varapuheenjohtajaksi. Piia on aiemmin toiminut Demarinuorissa liittohallituksen jäsenenä, piirijärjestön puheenjohtajana sekä oman paikallisosastonsa aktiivijäsenenä. Piia on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti, ja hän toimii työpaikkansa Holiday Club Caribian luottamusmiehenä.

 

Piia on ehdolla Demarinuorten varapuheenjohtajaksi, sillä järjestö tarvitsee vahvaa, ammattiyhdistysliikkeeseen verkostoitunutta työelämän asiantuntijaa. Työelämäasiat ovat nuorille tärkeitä. Muuttuvaan työelämään on löydettävä ratkaisuja, joita Demarinuorten tulee nostaa keskusteluun ja tuoda rohkeasti omia avauksia. Myös ammattiyhdistysliikkeen parissa Demarinuorilla olisi runsaasti jäsenpotentiaalia, joka tulisi hyödyntää nykyistä paremmin.

 

– Jos minut valitaan liiton varapuheenjohtajaksi, lähtisin ajamaan vuosittaista työelämä seminaaria, jossa pohdittaisiin työelämään liittyviä kysymyksiä. Lisäksi loisin Demarinuoriin oman työelämäverkoston tai ajatuspajan, johon kaikki halukkaat olisivat tervetulleita mukaan, jopa ilman, että he olisivat Demarinuorten tai puolueen jäseniä. Näin voisimme saada sekä uusia jäseniä että vahvistaa molemminpuolista vuorovaikutussuhdetta ammattiyhdistysliikkeeseen, kommentoi Noronen.

 

Tämän lisäksi aluejärjestöjen toiminta on nostettava keskiöön. Tämä tarkoittaa konkreettisesti sitä, että meidän on kyettävä luomaan suurimpiin kaupunkeihin kuten Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Vaasa, Joensuu yms. niin vahvoja paikallisesti toimivia aluejärjestöjä, että ne pystyvät itsenäisesti tekemään paikallista politiikkaa, tuottamaan mielenkiintoisia tapahtumia sekä rekrytoimaan uusia jäseniä. Kun Demarinuoret ovat onnistuneet luomaan kattavan paikallisjärjestöjen verkon, niin ideaalitilanteessa piirijärjestön tehtävänä olisi ikään kuin toimia koko piirien alueella toimivien aluejärjestöjen “kattojärjestönä”. Lue Piian kannanotto Demarinuorten kehittämisestä tästä.

 

Toisaalta haluaisin myös, että Demarinuorissa otettaisiin esille yhä useammin ympäristö-ja ilmastopolitiikkaan  liittyviä kysymyksiä, koska esimerkiksi ilmaston lämpeneminen ja siitä aiheutuvat haasteet ovat vaarassa tuhota maapallomme, jatkaa Noronen.

 

Demarinuorten tulee nostaa esille yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita ja tehtävä rohkeasti myös itse uusia avauksia. Meidän on oltava valmiita tekoihin muuttaaksemme yhteiskuntaa. Kuitenkaan ilman jäsenistöämme, me emme ole mitään. Uskon, että oikeiden asioiden, oikeiden ihmisten ja oikeiden tekojen kautta voimme olla rakentamassa tulevaisuuden Demarinuoria,johon jokainen voi tuntea olevansa tervetullut.

 

Piia Noronen

piia.noronen@gmail.com

0445769457

 

Piiaan voit tutustua:

 

www.piianoronen.fi

Instagram: p.i.i.ja

FB: https://www.facebook.com/Piia-Noronen-1520159428203604/