Viime perjantaina Salon työväentalolla vuosikokoustaan pitäneet Lounais-Suomen Demarinuoret esittävät turkulaista Petra Peltosta Demarinuorten varapuheenjohtajaksi ja Piia Norosta Demarinuorten liittohallitukseen.

Peltonen toimii kuluvalla kaudella Demarinuorten liittohallituksessa ja Noronen Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtajana.

Molemmat odottavat innokkaina kesäkuun liittokokousta:

– Haen Demarinuorten varapuheenjohtajaksi, sillä haluan vahvistaa liiton toimintaa kaikilla tasoilla. Varapuheenjohtajana keskittyisin erityisesti liiton järjestölliseen kehittämiseen, toteaa varapuheenjohtajaksi pyrkivä Peltonen.

Koripallokentiltäkin tuttu Piia Noronen haluaa uudistaa Demarinuorten toimintaa.

– Meidän toimintamme tulisi olla sellaista, johon on helppo tulla mukaan ja sitä kautta on taas mahdollista saada uusia aktiiveja toimintaamme. Nämä ovat ehdottomia edellytyksiä sille, että pysymme elinvoimaisena nuorisoliittona myös tulevaisuudessa, Noronen sanoo.

Salon Demarinuorten puheenjohtaja Heini Siikanen ja hallituksen jäsen Mikko Breilin emännöivät ja isännöivät kokousta Salossa.

– Meillä ei ole Salosta tällä hetkellä ollut kiinnostusta lähteä liiton päättäviin elimiin. Ihmisillä on kalenterit jo muutenkin niin täynnä, Siikanen sanoo.

– Petra ja Piia ovat hyvä ehdokkaita ja olemme heidän takanaan, Siikanen sanoo.

Toimittaja Pekka Mäenpää

Artikkeli on julkaistu torstaina 10.4.2014 Salonjokilaaksossa