Turun uimarannat ja muut kesällä avoinna olevat uimapaikat täyttyvät pikkuhiljaa asiakkaista. Kuitenkin täksi kesäksi suuniteltua Samppalinnan maauimalan peruskorjausta ei pystytty toteuttamaan rahapulan takia, joka on erittäin harmillista. Tämä asia on ollut jo useamman vuoden päättäjien asialistalla. Peruskorjaus on suunnitteilla vuosille 2016–17 ja toivottavasti tämä suunnitelma pysyy.

Valitettavasti totesin jälleen tänä kesänä ensimmäistä kertaa vieraillessani Samppalinnassa, että tekniset viat olivat edelleen olemassa. Tilanne on mielestäni jopa pahentunut verrattuna viime kesään. Sisäsuihkuista tuli vuorotellen tulikuumaa vettä sekä vuorostaan jääkylmää vettä. Myöskin allasosasto ja pukuhuoneet tarvitsevat kipeästi täysremonttia. Ilmeisesti nyt on vain toivottava, että vesiputkistot kestävät vielä tämän kesän koettelemukset.

Samppalinnan maauimalan peruskorjaukseen panostaminen olisi tärkeä turkulaisten terveyden edistämiseksi ja liikuntapaikan kunnon parantamiseksi. Kun liikuntapaikat ovat kunnossa ja huollettuja, todennäköisesti asiakasmäärät kasvavat sekä viihtyisyys käyttäjien että henkilökunnan keskuudessa kasvaa.

Kaupungin talouden kannalta huonoa on myös se, että vastaavia palveluita saatetaan hakea Turun ympäryskuntien uimaloista tai muista kilpailevista yrityksistä, jotka varmasti houkuttavat turkulaisia nykyisessä tilanteessa. Tilanne on myös erittäin harmillinen niille pienituloisille ihmisille ja perheille ketkä käyttävät juuri Samppalinnan maauimalaa aktiivisesti kuntonsa ja terveytensä ylläpitämiseen eikä rahaa välttämättä kalliimpiin liikuntaharrastuksiin ole.

On todistettu, että jokainen liikuntaan panostettu euro on myöhemmin pois sosiaali- ja terveyspuolen menoista. Aktiivisella ja liikunnallisella elämäntavalla on mahdollista ehkäistä monia sairauksia kuten sydän-ja verisuonitauteja sekä tuki-ja liikuntaelimistön sairauksia. Toivottavasti maauimala saa tarvitsemansa peruskorjauksen tulevina vuosina.

Piia Noronen