Rovaniemeläinen 25-vuotias Mikkel Näkkäläjärvi on asettunut ehdolle Sosialidemokraattisten Nuorten puheenjohtajaksi. Inarista kotoisin oleva Näkkäläjärvi on Demarinuorten varapuheenjohtaja, opiskelee johtamista Lapin yliopistossa ja on SDP:n Lapin piirin piirihallituksen jäsen. Hän oli myös eduskuntavaaliehdokkaana 2015 Lapin vaalipiiristä. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n varapuheenjohtajana ja Suomen YK-nuorisodelegaattina.

“Haluan lähteä tekemään Demarinuorista uskottavien yhteiskunnallisten avauksien tekijää ja järjestöä, joka uskaltaa haastaa esityksillään vallitsevan linjan. Tämä aika tarvitsee politiikkaa, joka luo toivoa paremmasta ja lupaa, että tulevat sukupolvet muistetaan. Maailma muuttuu juuri nyt kovaa vauhtia, mutta kehitystä ei pidä jarruttaa vaan ohjata sitä oikeaan suuntaan. Inhimillisyys, jakamaton ihmisarvo ja ihmisten vapaus ovat asioita, joista ei tingitä.”, Näkkäläjärvi kertoo.

Viimeiset kaksi vuotta Demarinuorten varapuheenjohtajana Näkkäläjärvi on keskittynyt erityisesti Demarinuorten kansainväliseen toimintaan. Hän on Demarinuorten kansainvälisen työryhmän puheenjohtaja ja johtaa Pohjoismaiden ja Baltian maiden Demarinuoria. Hän kokee haluavansa antaa järjestölle vielä enemmän.

”Mikkelistä Demarinuoret saisi helposti lähestyttävän johtohahmon, joka ottaa jokaisen jäsenen huomioon. Arvostan hänen positiivista asennettaan.”, toteaa kampanjapäällikkö Liisa Komminaho. “Mikkelin työskentely liittohallituksessa on vakuuttanut minut hänen osaamisestaan ja motivaatiostaan kehittää sekä itseään että järjestöä.”

“Demarinuorten on oltava sosialidemokratian uudistaja – taho, joka pitää huolen siitä, että puolue on valmis tulevaisuuteen ja muistaa arvonsa. SDP:n pitää uskaltaa tuoda omia poliittisia avauksia ja pitää niistä kiinni, vaikka ne olisivat aluksi epäsuosittuja. Puolueen on otettava johtajuus takaisin ja kerrottava miten lamasta noustaan, miten työllisyys saadaan kasvuun ja millainen Suomi on vuonna 2030. Kestävä kannatus rakentuu politiikalle, joka perustuu järkeen, tosiasioihin ja inhimillisyyteen.”, Näkkäläjärvi päättää.

Sosialidemokraattiset Nuoret valitsevat liitolle puheenjohtajan Tampereella järjestettävässä liittokokouksessa 27.-29.5.

2016_02_naekkaelaejaervi-40_24510191109_o

Puheenjohtajaehdokas Mikkel Näkkäläjärvi
mikkel.nakkalajarvi@gmail.com
0400765002

Kampanjapäällikkö Liisa Komminaho
liisa.komminaho@gmail.com
0440198790