Pohjois-Suomen Demarinuoret tuomitsevat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-Ahon puheet sopimusyhteiskunnan ja työttömyysturvan heikentämisestä. Halla-Aho linjasi puolueensa puoluevaltuuston kokouksessa, että  ”työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista.” 

Perussuomalaisten uusi linja heikentäisi merkittävästi työntekijän asemaa työmarkkinoilla. Sopimusyhteiskunta on taannut suomalaisille vuosikymmeniä vakaat työmarkkinat, jossa työ on taannut tekijälleen riittävän elannon. Hyvinvointivaltion turvaverkot puolestaan mahdollistavat riskin ottamisen, ja tekevät uuden kokeilemisen sekä itsensä kehittämisen mahdolliseksi. Nämä rakenteet tuovat Suomelle vahvaa kilpailuetua muuhun maailmaan nähden. 

Haluamme muistuttaa perussuomalaisia siitä ettei työllisyys parane ihmisten asemaa ja toimeentuloa heikentämällä. Suomi ei voi kilpailla halpatyövoimalla ja työehtojen polkemisella. Me menestymme globaaleilla markkinoilla vain investoimalla koulutukseen, osaamiseen ja hyvinvointiin, sekä panostamalla yrityksille ennustettavan ja vakaan toimintaympäristön luomiseen. Tässä sopimusyhteiskunta ja hyvinvointivaltio ovat ratkaisevassa roolissa. 

Oikeiston tavoitteet ovat täysin poikkeava siitä, mitä maailmalla nyt toivotaan. Niin Yhdysvaltain presidentti Joe Biden, kuin myös Euroopan komissio, ovat osoittaneet tukensa työntekijöiden järjestäytymiselle ja sopimusyhteiskunnalle vaurauden sekä yhteiskunnallisen vakauden varmistajana. Haluavatko perussuomalaiset todella romuttaa rakenteet, jotka ovat tarjonneet suomalaisille talouden häiriöiltä turvaa luoneen kokonaisuuden, samalla kun muu maailmaa pyrkii saavuttamaan sen mitä meillä nyt on?

Pohjois-suomen Demarinuoret,

Lisätietoja:

Maija Mietala

Pohjois-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja

Janne-Pekka Niemimäki

Pohjois-Suomen Demarinuorten järjestösihteeri