Melko tarkalleen 3,5 vuotta sitten minut valittiin Demarinuorten puheenjohtajaksi Tampereen liittokokouksessa. Se oli yksi elämäni onnellisimmista hetkistä. 3,5 vuotta on ollut valtavan opettavaista aikaa. Sinä aikana on tapahtunut paljon, kuten myös aivan lähipäivinä. Niin hyviä kuin vaikeitakin asioita. Lupasin aikanaan laittaa itseni likoon liikkeen puolesta ja sen todella tein. Toivon, että olen pystynyt viemään sosialidemokraattista liikettä eteenpäin.

Ensi keväänä Lahden liittokokouksessa 22.-24.5. minun on aika siirtyä takavasemmalle. En siis hae jatkokautta Demarinuorten puheenjohtajana. Demarinuoret on minulle valtavan tärkeä kasvattajaseura, yhteiskunnallinen keskustelija ja uudistusliike SDP:n sisällä. Toivon todella, että ihmiset lähtevät ensi kevään liittokokoukseen vaikuttamaan ja liike menee eteenpäin. Haluan rohkaista ihmisiä laittamaan itsensä likoon myös ehdokkaana. Ehdokkaana oleminen ei ole aina helppoa, mutta joka kerta on vahvempi sen jälkeen.

Tässä vaiheessa haluan kiittää kaikkia, joiden kanssa minulla on ollut ilo saada työskennellä sinä aikana, kun olen toiminut Demarinuorten puheenjohtajana. Niin Demarinuorten työntekijöitä, nykyistä ja edellistä liittohallitusta, Demarinuorten aktiiveja, puolueyhteisön ihmisiä kuin kaikkia yhteistyökumppaneitakin. Etenkin haluan kiittää kanssani samaan aikaan työskennelleitä tutkaparejani, pääsihteereitä Veeraa, Simoa, Elisaa ja Miikkaa. Lisäksi haluan osoittaa erityiskiitokset ihmisille, jotka oli minua tähän tehtävään keväällä 2016 tukemassa: kiitos Liisa, Taina, Viljami, Mikko, Kaisa, Maria-Riitta, Hannu, Joni ja Kauko. Ilman teitä en olisi tässä.

1450 päivää. Aika lailla sen verran minulla on ollut kunnia toimia nuorisoliiton puheenjohtajana, kun tästä tehtävästä jään ensi keväänä pois. Se on pitkä aika nuoren ihmisen elämässä, jota en vaihtaisi pois. Politiikassa ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa tulen jatkamaan sen jälkeenkin. Aika näyttää, missä roolissa. 

Tätä tarkempien muisteluiden aika on myöhemmin. Nyt on aika keskittyä jatkamaan töitä täysillä ensi kevääseen asti sen puolesta, että Demarinuoret on entistäkin parempi kasvattajaseura ja yhteiskunnallinen vaikuttaja ja että sosialidemokraattinen liike uudistuu ja menestyy myös tulevaisuudessa. Tulevan kevään liittokokous, ensi kesän SDP:n puoluekokous ja vuoden 2021 kuntavaalit ovat meillä jo vahvasti mielessä. Jo sitäkin ennen meillä on toki edessämme Suomen ja SDP:n tulevaisuuden kannalta tärkeitä päätöksiä, joihin toivon SDP:n puoluevaltuustolta viisautta.

Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja