Tänään oli ensimmäinen työpäiväni Demarinuorten toimistolla Ympyrätalolla. Erittäin suuret kiitokset vielä liittokokoukselle luottamuksesta ja jokaiselle teistä, jotka olitte tekemässä mukavaa viikonloppua.

Lauantai oli päivä, jota en unohda koskaan. Nyt lähdemme tekemään tulevaisuuden Demarinuoria yhdessä jokaisen jäsenen, aktiivin, toimiston henkilökunnan, uusien varapuheenjohtajien Eemelin ja Piian sekä uuden liittohallituksen Saran, Jussin, Oton, Sonjan, Saran, Wikingin, Oskarin, Ninan, Essin, Kaisan, Janin ja Niinan kanssa.

Kiitos myös jokaiselle, joka oli ehdolla nuorisoliiton eri luottamustehtäviin. Kilpailu liiton johtotehtävistä osoittaa, että välitämme nuorisoliiton suunnasta ja että järjestömme on houkutteleva. Se vie aina liikettä eteenpäin. Toivottavasti jokainen teistä jatkaa tärkeää työtä liikkeen puolesta. Sillä teitä kaikkia todella tarvitaan.

Liittokokous on aina ainutkertainen mahdollisuus tavata uusia ihmisiä, jotka jakavat saman arvomaailman. Tutustuin itsekin viikonloppuna lukuisiin uusiin aktiiveihin, näin taas vanhoja tuttuja ja vaihdoimme kuulumisia. Demarinuoret on poliittista vaikuttamista varten, mutta myös tulevaisuuden tekijöiden kasvun paikka. Siksi tulen toimimaan tulevat vuodet sen puolesta, että meillä olisi aidosti ihmisillä tervetullut olo ja jokaista kohdellaan yhdenvertaisesti.

Linjapuheessani luotasin eilen suuntaa tulevaan. Maailma muuttuu nyt erittäin nopealla vauhdilla. Teknologian kehitys, työn muutos, eriarvoistuminen, ilmaston lämpeneminen ja globalisaatio eivät ole asioita tulevaisuudessa. Ne ovat tätä päivää. Meidän Demarinuorten on oltava se sosialidemokraattisen liikkeen edistyksellinen voima, joka pitää huolen siitä, että kehitys menee oikeaan suuntaan eikä ihmisten välinen eriarvoisuus kasva. Tasa-arvo ei synny itsestään – sen eteen on ponnisteltava.

Ensimmäisinä suurina ponnistuksina meillä on edessä ensi vuoden puoluekokous ja kuntavaalit. Työ niiden eteen on jo alkanut. Jotta menestymme kuntavaaleissa, tarvitsemme listoille 700 nuorta demaria ja kovaa työtä, jotta vähintään 100 menee läpi. Liittokokous linjasi meille erinomaisia poliittisia tavoitteitakin: lähdemme muun muassa ajamaan maksutonta ehkäisyä jokaiselle alle 25-vuotiaalle sekä nuorisopakkausta kaikille 16 vuotta täyttäneille.

Lupasin olla aidosti läsnäoleva ja keskusteleva puheenjohtaja – siitä pidänkin kiinni. Minuun saa olla aina yhteyksissä, oli asia sitten suuri tai pieni. Nyt on minun vuoroni kiittää teitä ja tehdä kovasti töitä, jotta olen saamani luottamuksen arvoinen. Liittokokouksen jälkeen nuorisoliitossa on varmasti myös pettyneitä ihmisiä, mutta teen kaikkeni, että meille kaikille niin rakasta järjestöä viedään harppauksin eteenpäin. Siihen työhön tarvitsen jokaista demarinuorta.

Loppujen lopuksi selvää on, että tämä yhteisö ja liike on tärkein. Uuden alku on aina mahdollisuus. Tehdään yhdessä tulevaisuuden Demarinuoret!

Mikkel Näkkäläjärvi
Demarinuorten puheenjohtaja