Oletko tiedostava, avoin ja kansainvälisesti suuntautunut? Kiinnostavatko nuorten ihmisten oikeudet työelämässä? Haluaisitko osallistua laajaan pohjoismaiseen koulutukseen, joka vie sinut lopulta Etelä-Afrikkaan asti? Hae nuorten ay-aktiivien globaalikoulutukseen (Youth Global Awareness Program, YGAP) Etelä-Afrikkaan!

Työväen Sivistysliitto TSL järjestää globaalikoulutuksen Etelä-Afrikassa, Kapkaupungissa. Kurssi järjestetään 14. – 27.10.2017. (Lähtö Suomesta 12.10. ja paluu 29.10). Kurssi järjestetään englannin kielellä. Demarinuoret ja SONK lähettävät globaalikoulutukseen kumpikin yhden edustajan. Vaatimukset osallistujille ovat:

  • 20-35 vuoden ikä (suositus)
  • hyvä suullinen ja kirjallinen englannin kielen taito
  • aktiivinen toimija omassa liitossaan nyt ja tulevaisuudessa
  • sopeutuvainen, joustava ja aktiivinen osallistuja, joka ei hätkähdä pienestä

Kurssilla tutustutaan Etelä-Afrikan ja eri maiden sosiaalisiin, poliittisiin ja ay-liikkeen kohtaamiin haasteisiin ja ratkaisuihin. Lisäksi kurssilla luodaan hyviä verkostoja eri maiden ammattiyhdistysaktiivien sekä Etelä-Afrikan ay-liikkeen ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Tavoitteena on, että osallistujat oppivat ajattelemaan globaalilla ja solidaarisella tavalla.

Kurssiin kuuluu  esitapaaminen Suomessa 27.-29.8.2018, opiskelua verkossa yhdessä muista maista tulevien osallistujien kanssa syksyn aikana sekä kahdeksan päivän kurssi ja kolmen päivän työharjoittelu Etelä-Afrikassa lokakuussa. Kurssin päätteeksi valmistetaan lopputyö, joka sekä kirjoitetaan että esitellään englanniksi.

Lopputyön tarkoituksena on tukea osallistujan oman taustaorganisaation tarpeita, eli lopputyön aihe ja suoritustapa sovitaan yhdessä taustaorganisaation kanssa. Lopputyö voi olla esimerkiksi video, valokuvanäyttely tai radio-ohjelma. Välineet lopputyön suorittamiseen tulee kurssilaisen ottaa itse mukaan.

Hakuohjeet:
Demarinuorten ja SONK järjestävät yhteisen haun. Edustajat matkalle valitaan kuitenkin siten, että molemmat järjestöt valitsevat hakijoista oman edustajansa. Vapaamuotoiset hakemukset (1-2 liuskaa) kurssille lähetetään 9.5.2018 klo 16:00 mennessä osoitteeseen essi.virtanen@sonk.fi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan yhteystiedot, ikä, englannin kielen taito, ammattiliitto sekä motivaatio hakea kurssille.

Lopullisen osallistujavalinnan tekee TSL. Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille henkilökohtaisesti. Ilmoituksen yhteydessä on vielä mahdollista peruuttaa osallistuminen, mutta sen jälkeen osallistuminen on sitova. TSL maksaa Demarinuorten ja SONKin edustajalle kurssin osallistumismaksun, matkat, majoituksen ja kurssipäivinä lounaan. Osallistuja maksaa itse ruoka- ja käyttörahansa.

Lisätietoja kurssista:
Essi Virtanen
essi.virtanen@sonk.fi