Turun Demarinuoret katsovat, että Turun julkinen liikenne tarvitsee toimivan selkärangan, jossa on riittävä kapasiteetti ja pysyvyyttä. Ratikka on välttämätön väline Turun kehittämiseen. Ratikkaa vastustetaan väittämällä, että ratikkaan investoiminen jättää epäreilun laskun jälkipolville. Nuorille paljon epäreilumpi perintö on kuihtuva kaupunki, jonka verotulot pienenevät, palvelut supistuvat ja segregaatio syvenee.

Nuoret haluavat nähdä kestävästi kehittyvän kaupungin joka torjuu tehokkaasti segregaatiota, tekee työssäkäynnistä helppoa ja tukee kestävää elämäntapaa. Ratikka kuuluu tällaiseen kaupunkiin. Ratikka luo lisää työpaikkoja ja tekee kaupungista vetovoimaisemman nuorille. Ratikka ei estä autoilua, vaan tuo tasapainoa erilaisten liikkumismuotojen välille. On kaupunkikehityksemme keskeinen arvovalinta, minkä liikkumistapojen ehdoilla kehitämme kaupunkiympäristöä. Ratikka tuo valtavat hyödyt pyörällä ja julkisilla liikkuville viemättä liikaa tilaa autoliikenteeltä. Ratikka tekee liikkumisesta Turussa tasa-arvoisempaa.

Kasvava kaupunki pystyy huolehtimaan asukkaistaan. Raitiotie on askel kohti kestävää tulevaisuutta. Toivomme että Turun SDP sitoutuu tekemiinsä päätöksiin raitiotien suunnittelun kannattamisesta ja vahvistaa uskoamme kaupungin tulevaisuuteen.
Kuvassa Turun Demarinuorten puheenjohtaja Samuli Sundell. Sundell on entinen Paimion kunnanvaltuutettu, joka on itsekin muuttanut Turkuun saavutettavimpien kulkuyhteyksien takia.
Kuva: Starimage oy