Miksi muuttaa Portugaliin? Koska Portugalissa yksityiseltä puolelta kertyneistä eläkkeistä ei tarvitse maksaa veroja Suomeen. Mahtavaa, kuusikymppisenä eläkkeelle samppanjan kera. Seuraavat herrat näyttävät mallia.

Tapaus Halmesmäki:  Eläke 600 000€/vuosi, tai 3150% parempi kuin suomalaisen keskieläke.

Halmesmäki oli kymmenen vuotta Kesko Oy:n toimitusjohtaja ja Kesko-konsernin pääjohtaja. Iso jehu siis, joka piti käsissään yhtä Suomen suurimmista yrityksistä. Yhdessä vuodessa Halmesmäen kiinteä palkka nousi 5%, bonukset 13% ja peruspalkka 34%. Halmesmäki lähti johtaja-asemastaan eläkkeelle vuodenvaihteessa, mutta joutsenlaulunaan hän käynnisti yt-neuvottelut. Hän irtisanoi 200 ihmistä kesäkuussa 2014 ja toiset 200 marraskuussa. Tänä keväänä Halmesmäki muutti Portugaliin, mahdollisesti nauttimaan tänä vuonna tilille rapsahtaneesta 864 000 euron kannustinpalkkiosta.

Halmesmäki on toiminut myös Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) varapuheenjohtajana.

Tapaus Tamminen: Eläke 500 000€/vuosi, tai 2620% parempi kuin suomalaisen keskieläke.

Tamminen oli viimeiset kymmenen vuotta Rautaruukki Oyj:n toimitusjohtaja. Tammisen vuositulot liikkuivat noin 3 miljoonassa eurossa ja sopivasti viimeisenä vuotenaan toimitusjohtajana hänen bonuksensa nousivat 478 prosentilla. Tämän varmistettuaan Tamminen myi Rautaruukki-yhtiön Ruotsiin SSAB:lle ja siirtyi sen jälkeen välittömästi eläkkeelle. Kolme viikkoa myöhemmin SSAB:ssa aloitettiin yt-neuvottelut Rautaruukissa ja keväällä yhtiö irtisanoi 21 henkilöä. Samoihin aikoihin Tamminen siirsi kirjansa Portugaliin.

Tamminen on toiminut myös EK:n puheenjohtajana.

Tapaus Gran: Eläke 400 000€/vuosi, tai 2100% parempi kuin suomalaisen keskieläke.

Gran ehti olla Nokian Renkaiden toimitusjohtaja 14 vuotta ja heilui Suomen varakkaimpien listalla top-10:ssä. Nokian Renkaat Oyj:tä kutsutaan Helsingin pörssiyhtiön tähdeksi, vaikka yhtiö on vuodesta 2008 lähtien käynyt läpi yt-neuvotteluita kahdesti vuodessa. Dramaattisimmat olivat vuoden 2009 yt-neuvottelut, jolloin Gran irtisanoi 232 henkilöä ja lomautti 440. Tämä jälkeen numerot ovat liikkuneet muutamista kymmenistä irtisanoutuista satoihin lomautuksiin. Odotetusti nämä ovat johtaneet työntekijöiden ulosmarsseihin ja protesteihin. Vielä viime vuonna Gran ilmoitti aikovansa jäädä Tampereelle, mutta nykyään hänetkin löytää Portugalista.

Gran on toiminut myös EK:n hallituksen jäsenenä.

Jos sinäkin haluat varata itsellesi ikuisen rantaloman eläkepäiville, tee kuten nämä herrat – hanki maksuton koulutus, etene yritysjohtajaksi, anna kavereittesi hyväksyä jättibonuksesi, irtisano narisevat työntekijäsi, kasvata pottiasi, eläköidy 60-vuotiaana ja ryhdy veropakolaiseksi. Muista kumminkin pitää joitain luottamustehtäviä Suomessa, niin kiskot ne viimeisetkin mehut istumalihaksistasi.

Kuukausi sitten työ- ja elinkeinotoimisto ilmoitti että työttömiä on Suomessa 38% enemmän kuin viime vuonna, mutta rahavarat eivät ole nousseet. Oi Sipilä, Sipilä, voisiko vastaus rahavajeeseen löytyä meidän kolmesta ökyrikkaasta veropakolaisesta? Voisiko olla, etteivät rikkaat ja ahneet halua osallistua hyväntekeväisyystalkoisiisi? Voisiko olla, ettei ongelma ole opiskelijat, kehitysyhteistyö, työttömät tai lapsiperheet?

Uskon, että juuri sinä menestyneenä yritysjohtajana tiedät nämä porsaanreiät ja osaat tukkia ne oikealla tavalla.  Uskon myös että ymmärrätte nyt, hyvä Pääministeri Sipilä, että yritys kiristää tavallisia työntekijöitä yhteiskuntasopimuksellanne on äärettömän suuri loukkaus äänestäjiänne kohtaan. Rikkaiden hyysäys on loputtava.

 

Maria Nyroos
Demarinuorten liittohallituksen varajäsen