Varsinais-Suomen Sosialidemokraattinen piiri sekä Satakunnan Sosialidemokraattinen piiri ovat viikonloppuna varmistaneet eduskuntavaaliehdokkaansa ensi kevään eduskuntavaaleja varten. Yhteensä nuoria ehdokkaita on neljä.

Satakunnasta ehdokkaana on 31-vuotias Ari Reunanen. Hän on toiminut aiemmin mm. Lounais-Suomen Demarinuorten varapuheenjohtajana sekä työskennellyt eduskunnassa. Nykyään johtaa Euran demareita sekä puheenjohtaa Euran kasvatus- ja opetuslautakuntaa. Toinen satakuntalainen ehdokas on 30-vuotias Tero Savala. Hän on ammatiltaan autonkuljettaja sekä Porin Teknisenlautakunnan jäsen että AKT ry osasto 60 toimikunnan jäsen.

Varsinais-Suomen piirissä on ehdolla on Mari-Elina Koivusalo. Mari-Elina on 27-vuotias lähes valmis valtio-tieteiden kandidaatti. Hän on myös Turun kaupunginvaltuuston jäsen sekä opetuslautakunnan varapuheenjohtaja. Lisäksi ehdolla on turkulainen Nelli Baran. Nelli on 30-vuotias järjestösihteeri ja Varsinais-Suomen Demarinaisten puheenjohtaja. Nelli on myös SDP:n puoluevaltuuston varajäsen.

Tavoitteena on saada yksi näistä ehdokkaista läpi eduskuntaan 2015. Tämä on täysin realistinen tavoite, koska ehdokkaina on asiantuntevia nuoria ehdokkaita, joita tarvitaan päättämään tulevaisuuden asioita. Nyt on nuorten vuoro, linjaa Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Piia Noronen.

 

Eduskuntavaalit järjestetään ensi kevään. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 19.4.2015.