Oulun Demarinuoret tuomitsevat kaupunginvaltuutettu Janne Hakkaraisen ja hänen ystävänsä pahoinpitelyn  kuvottavana ja raukkamaisena tekona.

Hakkarainen ja hänen sukupuolivähemmistöihin kuuluva ystävänsä joutuivat lauantai- sunnuntai välisenä yönä tuntemattoman miesjoukon pahoinpitelemiksi aivan Oulun ydinkeskustan tuntumassa.

Ainoana motiivina tälle räikeälle ja mauttomalle hyökkäykselle näyttäisi olevan Hakkaraisen sekä hänen ystävänsä kuuluminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Pahoinpitely ei ollut Hakkaraisen osalta ensimmäinen laatuaan. Hänet on aiemminkin pahoinpidelty kaupungilla, seksuaalivähemistöihin kohdistuvan vihan muututtua väkivallan teoiksi.

Kesällä 2012 saimme lukea, kuinka Vasemmistonuorten entinen pj. Dan Koivulaakso sai pippurisumutteet kasvoilleen North Pride 2012 tapahtuman yhteydessä järjestetyssä trans- ja homopakolaisuutta käsittelevässä tilaisuudessa. Tällaiset uutiset unohtuvat suhteellisen nopeasti. Säännölliset tiettyjä ihmisryhmiä vastaan suunnatut lainvastaiset teot pitävät kuitenkin kaupungin huononevaa mainetta yllä.

Onko tämä”pohjoisen valkoinen” kaupunki taantumassa vähitellen väkivallan ja vähemmistövihan ilmiintymäksi? Mikä ajaa tiettyjä ihmisiä purkamaan selvästikin omaa pahaa oloaan toisiin ihmisiin nyrkein ja potkuin? Tätä voimme jokainen pohtia katsoessamme aamuisin peiliin ja miettiä millä tavoin itse kukin voisi tahollaan tehdä Oulusta paremman paikan asua, opiskella ja elää omina itsenämme. Pinnan alla kuohuvalle ihmisvihalle on tehtävä loppu.

Oli kyseessä sitten humalaisten ihmisten hetkellinen päähänpisto tai selvä homo- ja transfobia, ei toisen ihmisen fyysistä koskemattomuutta saa missään olosuhteissa loukata tällaisella irstaalla tavalla.

Tommi Forsman, puheenjohtaja
Oulun sosialidemokraattinen nuoriso-osasto ry.

Kalevan uutinen aiheesta