Poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenlehtien päätoimittajat julkaisevat yhteisen kannanoton Turkin valtion hyökkäyksistä sanan- ja lehdistönvapautta vastaan.

”Me, poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenlehtien ja julkaisuiden päätoimittajat, tuomitsemme jyrkästi Turkin hallinnon hyökkäyksen sanan- ja lehdistönvapautta kohtaan. Suomi, osana Euroopan Unionia, ei voi vain seurata tilannetta sivusta.

Turkki on presidenttinsä Recep Tayyip Erdoganin johdolla vanginnut epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkimainingeissa lähes 100 toimittajaa. Niin ikään Erdoganin hallinto on lakkauttanut ainakin 130 uutistoimistoa, sanomalehteä sekä tv- ja radiokanavaa.

Suomi ei voi seurata tilannetta sivusta. Vaadimme Suomen hallitusta sekä ulkoasiainhallintoa vaikuttamaan toimittajien vapauttamisen hyväksi ja Turkin tiedotusvälineiden toiminnan turvaamiseksi kahdenvälisten suhteiden ja Euroopan Unionin kautta.

Koemme Turkin hallinnon sensuurin pöyristyttävänä hyökkäyksenä demokratiaa vastaan. Turkin johdon on kunnioitettava sanan- ja lehdistönvapautta. Turkin sekavan tilanteen hahmottamiseksi on kaikkien kannalta olennaista, että maasta saadaan riippumatonta ja faktoihin perustuvaa tietoa.”

Helsingissä 2. elokuuta 2016

Juho Korpela
päätoimittaja, Juuri-lehti, Keskustanuoret ry

Maria Rytkönen
päätoimittaja, Lippu-lehti, Sosialidemokraattiset nuoret ry

Ida Schauman
vastaava julkaisija, Liber-lehti, RKP-nuoret

Simo Raittila
päätoimittaja, Rönsy, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry

Sebastian Tynkkynen
päätoimittaja, Rahvas-lehti, Perussuomalaiset Nuoret ry

Niko Peltokangas
päätoimittaja, Libero, Vasemmistonuoret ry:n jäsenetulehti

Linda-Riina Paavilainen
toimitussihteeri, Arvosana-lehti, KD-Nuoret

Petri Rytkönen
vt. päätoimittaja, pääsihteeri, Konsepti -lehti

Kuva: FreeImages, Tamer Tatlici