Demarinuoret iloitsee, että pitkään odotettu ja tarpeellinen perhevapaauudistus etenee vihdoin! Marinin hallituksen perhevapaita koskeva esitys vahvistaa perhevapaiden ja hoitovastuun tasaisemman jakautumisen molempien vanhempien kesken ja lisää vapaiden käyttöön liittyviä joustoja. Lisäksi uudistus huomioi nykyistä paremmin erilaiset perheet ja niiden tarpeet. Jokaisella lapsella on tasa-arvoinen oikeus hoivaan riippumatta siitä, onko kyseessä biologinen tai adoptioperhe, yksinhuoltaja-, lähi- tai etävanhempi.

Vaikka hallituksen perhevapaauudistus on hyvä askel kohti parempaa, olisimme silti toivoneet lisää kunnianhimoa sen valmisteluun.

“Tasa-arvon edistämiseksi tarvitaan tekoja. Tämä tie on nyt avattu, mutta paljon jää yhä tehtäväksi. Olemme vaatineet pitkään nykyistä rohkeampaa uudistusta, jossa vanhempainvapaat jakautuvat joustavasti 6+6+6 -mallin mukaisesti. Pettymystä herättää myös hallitusohjelman kirjauksesta johtuva hampaattomuus puuttua kotihoidontukeen. Toivomme, että nämä ongelmat eivät jää ikuisiksi kompastuskiviksi”, toteaa Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

Lisätietoja Demarinuorten perhevapaamallista meidän poliittisesta ohjelmasta ja työelämäohjelmasta!

Lisätiedot

Pinja Perholehto
Demarinuorten puheenjohtaja
pinja.perholehto@demarinuoret.fi
p. 040 0596 521