Ennakkoäänestys on jo käynnistynyt. Moni nuori miettii tällä hetkellä ketä äänestäsi vai äänestäisikö ollenkaan. Kuitenkin äänestäminen on yksi merkittävimmistä kansalaisoikeuksista mitä meillä on, joten miksi heittäisit äänesi roskiin? Valitettava tosiasia on, että kaikilla ihmisillä maailmassa ei tälläkään hetkellä ole oikeutta äänestää. Äänestäminen on etuoikeus, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Tässäpä pieni kertaus Demarinuorten vaaliteemoista ja perustaa sille, miksi on tärkeää saada nuoria vaikuttamaan asioihin ja päättämään niistä.

Ensinäkin kaikki Demarinuorten hienot ehdokkaat, jotka toimivat omissa vaalipiireissään Sosialidemokraattien ehdokaslistalla, ovat valmiita ottamaan vastuuta ja viemään nuorten asioita eteenpäin. Meitä nuoria demariehdokkaita on yhteensä 35, joten varaa on mistä valita. Yksi merkittävä asia on se, että me haluamme vakaan ja avoimen Suomen, jossa ketään ei kiusata eikä kukaan jää yksin. Rasismia, syrjintää ja kiusaamista ei tule hyväksyä missään muodossa. Kuitenkin valitettavan usein näitä esiintyy esimerkiksi työelämässä, harrastuksissa ja koulussa. Tähän on saatava loppu!

Suomesta on myös tehtävä ympäristöystävällisin maa nro 1. Suomessa on tehtävä pitkäjänteisestä elinkeino-, ympäristö-, ilmasto-, ja energiapolitiikkaa. Vain kestävällä ympäristö-, ilmasto- ja energiapolitiikalla turvataan sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus. Meillä on vain yksi maapallo.

Meille tärkeä teema on myös yksilön vapaus omaan elämään. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kohtuuhintainen koti on turvattava kaikille eikä vanhempien tulot saa vaikuttaa itsenäisesti asuvien 2. asteen opiskelijoiden opintotukeen. Tällöin yksilöllä on aito mahdollisuus elää omaa elämäänsä.

Oletko aina halunnut unelmatyön? Niin mekin. Meille on tärkeää, että jokaisella olisi mahdollisuus päästä omaan unelmatyöhönsä. Oli se sitten kaupan kassa, peruskoulun rehtori tai insinööri. Nuoret tarvitsevat myös varmuutta elämäänsä. Jatkuva työsuhteiden ketjuttaminen eli lyhyt työsuhde lyhyen työsuhteen perään on myös saatava loppumaan. Epävarmalla työelämällä ei yksilön tulevaisuutta rakenneta. Pätkätyöllä saa ainoastaan pätkäunelmia, onko se oikein? Ei meistäkään.

Muista käyttää ääntäsi!

 

Piia Noronen
Demarinuorten liittohallituksen jäsen

 

www.nuoreteduskuntaan.fi

Ennakkoäänestys 8.-14.4.
Vaalipäivä 19.4.