Olen Neea Kähkönen, vasta turkulaistunut porilainen. Muutin viime syksynä Turkuun opiskelujen perässä. Aloitin yhteisöpedagogin opinnot Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Olen piirihallituksen jäsen. Minut valittiin syksyllä yllätyksekseni Turun demarinuorten varapuheenjohtajaksi. Minulle se merkitsi suurta luottamuksen osoitusta hallitukselta. Turun demarinuoria edustan Turun seudun nuorisoasuntoliiton hallituksessa ja piiriä Varsinais-Suomen sosiaalidemokraattisen piirin kokouksissa.  Olen myös aktiivinen omassa opiskelijajärjestössäni Turun yhteisöpedagogit ry:n toiminnassa.

Liityin demarinuoriin muutama vuosi sitten Porissa asuessani. Sain silloin puhelun piirin puheenjohtajalta Berhan Ahmadilta, joka houkutteli minua Turkuun piirin tapahtumaan mutta silloin työt menivät kaiken edelle. Tästä puhelusta kuitenkin sain varmistuksen sille, että Demarinuoret ovat oikea paikka minulle. Puhelun jälkeen lupasin Benille, että otan häneen yhteyden kun muutan Turkuun. Melkein puolivuotta on kulunut ja pari sataa tuntia kulunut tämän järjestön parissa. Hienointa on kun aika kuluu kuin siivillä kun on mielettömiä ihmisiä ja mahtavaa toimintaa.

Tuon piirin toimintaan oman vahvuuteni, joka on järjestöllinen näkökulma. Haluan olla kehittämässä ja vahvistamassa piiriä tulevaisuudessa.

Minulle myös koulutukseni vuoksi tärkeää on varmistaa lapsille ja nuorille hyvä tulevaisuus jatkossakin. Minulle tärkeitä asioita elämässä on perhe, luonto, koulutus ja työ. Olen itse ollut etuoikeutettu koska perheeni on ollut aina lähellä ja minulla on ollut useita luotettavia aikuisia tukenani. Tämä on sellainen asia, jonka jokainen lapsi tarvitsee kasvaakseen ehjäksi aikuiseksi.  Haluan olla vaikuttamassa siihen, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi hyvät elinolot, turvallinen ja terveellinen ympäristö ja he saisivat opiskella sitä mitä haluaisivat ja pääsisivät töihin. Tällä saralla on jo nyt paljon tehtävää tulevaisuudesta puhumattakaan.

Valoisaa kevättä kaikille!

Neea Kähkönen

Lounais-Suomen Demarinuorten hallituksen jäsen

Turun Demarinuorten varapuheenjohtaja