Terve,

Olen Wille Jäntti, syntyperäinen turkulainen, joka muutti perheensä kanssa Kymenlaakson Myllykoskelle kaksi vuotiaana ja palasi vasta viime syksynä Turkuun. Täytin viime viikolla 21 vuotta. Olen Lounais-Suomen piirihallituksen jäsen. Toimin myös Turun Demarinuorten hallituksessa, kuten myös Tosyn hallituksessa sekä SONK:in liittohallituksessa. Aikaisemmin olen ollut Kaakkois-Suomen Demarinuorten piirihallituksessa.

 

Viime syksynä aloitin matematiikan opiskelun Turun yliopistolla ja pitäisi valmistua matematiikanopettajaksi noin viiden vuoden päästä. Vahvuuteni on koulutus ja koulumaailma. Muuten olen hyvin analyyttinen eli mietin asioita monesta eri näkökulmasta keskustellessani poliittisista aiheista.

 

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on ollut aina osa minua, vaikka se kuulostaa kliseeltä. Olen jo ala-asteella yrittänyt oppilaskunnan hallitukseen ja siitä eteenpäin lähes aina pyrkinyt vastuutehtäviin. Minulla on ollut se palo vaikuttaa ja muuttaa asioita parempaan suuntaan. Sosiaalidemokraattinen puolue on ollut se ainoa, jonka koin itselleni sopivaksi, koska yhteiskunnan täytyy pitää huolta kansalaisistaan, etenkin niistä joilla on vähän.

 

Jo Itse valtiaiden aikana tiesin, että haluan liittyä SDP:hen. Kuitenkin liityin Demarinuoriin ensin ”vahingossa”. En ollut kuullutkaan Demarinuorista vasta, kun olin Studia-messuilla joulukuussa 2013 heidän ständillä, jolloin liityin heti Demarinuoriin ja vasta Demarinuorten ensimmäisessä tapahtumassa liityin SDP:hen. Oma kokemukseni kertoo hyvin, että poliittisten nuorisojärjestöjen pitäisi saada tulla puhumaan arvoistaan. Osa kouluista ei salli poliittisia järjestöjä ollenkaan, mikä on haitaksi nuorison yleissivistykselle, koska joku voi olla sairaana ryhmätyötunnit, jolloin käydään läpi Suomen puolueet. Mielestäni kaikkiin Suomen lukioihin ja ammattikouluihin pitäisi saada tulla poliittiset nuorisojärjestöt yhdessä ainakin esittäytymään.

 

”Politiikka” sanan kuullessa osa juoksee jo pakoon tai ainakin sulkee korvansa, mikä on valitettavaa. Yksinkertaistaen politiikkahan on omiin arvoihin perustuvaa maailman ja yhteiskunnan parantamista. Eli yhdessä teemme paremman huomisen.

Wille Jäntti      Lounais-Suomen piirihallituksen jäsen