Pohjois-Suomen Demarinuoret ovat järkyttyneet SDP:n puoluehallituksen suhtautumisesta lukukausimaksuihin. Puoluehallitus otti myönteisen kannan puoluekokousaloitteeseen, jossa kannatettiin lukukausimaksuja EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville korkeakouluopiskelijoille. Koulutus on ihmisoikeus, ja sen tulee olla maksutonta kaikille Suomessa opiskeleville. Lukukausimaksut vähentäisivät Suomen houkuttelevuutta ulkomaalaisten opiskelijoiden keskuudessa ja heikentäisivät korkeakoulujen kansainvälisyyskehitystä. Lukukausimaksut osalle opiskelijoita murtaisivat tasa-arvoisen koulutuksen ja asettavat opiskelijat eriarvoiseen asemaan.

Lukukausimaksukokeilu on epäonnistunut kaikissa kokeiluun osallistuneissa yliopistoissa. Se ei parantanut opetuksen laatua eikä tuonut tuloja yliopistoille. Sosialidemokraattisen puolueen perusarvoihin kuuluu jokaisen oikeus sivistykseen ja koulutukseen, eikä näitä arvoja voida lyhytnäköisesti romuttaa näennäisen taloudellisen hyödyn toivossa.

Pohjois-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Liisa Komminaho vaatii, että 8.-10.5.2014 Seinäjoella järjestettävä SDP:n puoluekokous ei harhaudu oikeistolaiseen propagandaan lukukausimaksuista.

Liisa Komminaho

Puheenjohtaja

Pohjois-Suomen Demarinuoret ry

0440198790

liisa.komminaho@gmail.com