Poliittiset nuorisojärjestöt vaativat Perussuomalaisten johtoa reagoimaan kansanedustaja Olli Immosen vihanlietsontaan.

Immonen kirjoitti Facebookissa julkisen viestin, jossa hän puhuu taistelusta monikulttuurisen painajaisen voittamiseksi. Kansanedustaja Immonen tekee selväksi tekstissään, ettei tue ihmisten yhdenvertaisuutta, joka on Suomen perustuslaissa taattu. On hyvin huolestuttavaa, että kansanedustaja kehottaa avoimesti rikkomaan perustuslakia ja monikulttuuristen ihmisten perusoikeuksia väkivallan keinoin.

Asiasta noussut kohu ei ole saanut Immosta perumaan sanojaan. Kyse on vakavasta asiasta. Me nuorisojärjestöt vaadimme perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinilta pakoilun sijaan selkeää vastausta siihen, hyväksyykö puolue Immosen ulostulon kaltaisia rasistisia ja väkivaltaan yllyttäviä kannanottoja jatkossakin. Vaadimme Perussuomalaisilta selkeitä toimia, joilla he osoittavat, etteivät hyväksy vihanlietsontaa. Lisäksi edellytämme Perussuomalaisten eduskuntaryhmän ottavan asian vakavasti ja määrittelevän tarpeelliset sanktiot Immoselle vihapuheistaan.

Allekirjoittaneet nuorisojärjestöt irtisanoutuvat jyrkästi tällaisista vihaa lietsovista ulostuloista. Meidän Suomemme on monikulttuurinen.

Lisätietoja:
Keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen, teppo.sakkinen@keskustanuoret.fi, 050 3846 820
Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi, anni@vasemmistonuoret.fi, 040 5454 753
Svensk Ungdomin varapuheenjohtaja Benjamin Ellenberg, benjamin.ellenberg@su.fi, 044 294 3585
Demarinuorten varapuheenjohtaja Petra Peltonen, petra.peltonen@demarinuoret.fi, 050 371 3920
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO ry, puheenjohtajat Saara Ilvessalo, 0400504089,saara.ilvessalo@vino.fi & Ozan Yanar, ozan.yanar@vino.fi, 0442758797