Pohjois-Suomen Demarinuoret esittävät Sara Holappaa Demarinuorten liittohallitukseen ja Mikkel Näkkäläjärveä Demarinuorten puheenjohtajaksi. Sosialidemokraattiset Nuoret ry kokoontuu päättämään liiton linjoista ja johdosta liittokokoukseen Tampereelle 27.-29.5.2016. Demarinuorten Pohjois-Suomen piiri valitsi ehdokkaat kevätkokouksessaan Sodankylässä 19. maaliskuuta.

MikkelSara

Sara Holappa on 16-vuotias lukiolainen Oulusta ja Pohjois-Suomen Demarinuorten piirihallituksen jäsen. Holappa on kartuttanut kokemusta Demarinuorista uudistamalla liiton linjauksia toisen asteen koulutuspoliittisessa työryhmässä ja tasa-arvotyöryhmässä.

“Haluan tuoda Demarinuorten politiikkaan tuoreita ajatuksia ja olla luomassa avoimempaa ja yhdenvertaisempaa toimintakulttuuria. Konkreettinen keino olisi laajentaa häirintäyhdyshenkilötoimintaa myös piireihin. On tärkeää, että jokainen kokee Demarinuorten toiminnassa olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi.”

Mikkel Näkkäläjärvi on 25-vuotias johtamisen ja konetekniikan opiskelija Rovaniemeltä. Näkkäläjärvi on toiminut Demarinuorten varapuheenjohtajana vuodesta 2014. Demarinuorissa hän on keskittynyt erityisesti kansainväliseen toimintaan. Nyt Näkkäläjärvi kokee haluavansa antaa järjestölle ja sen toimintaan vielä enemmän.

“Haluan jatkaa viime vuosina Demarinuorissa tehtyä hyvää työtä ja antaa panokseni, jotta Demarinuoret olisi jatkossa kiinnostavampi ja näkyvämpi nuorisojärjestö. Johdollani Demarinuoret tekisi omia uskottavia yhteiskunnallisia avauksia ja uudistaisi samalla myös SDP:tä. Tarvitsemme nyt politiikkaa, joka luo toivoa paremmasta ja lupaa, että tulevat sukupolvet muistetaan. Demareiden on otettava tästä johtajuus.“, Näkkäläjärvi kertoo.

Pohjois-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Joni Ollikainen on ylpeä piirin ehdokasvalinnoista. Hänen mukaansa Holappa ja Näkkäläjärvi ovat osoittaneet olevansa aikaansaavia, rohkeita ja edistyksellisiä ihmisiä, joiden työpanokseen voi luottaa.

“Demarinuoret tarvitsevat jatkossakin uusia ajatuksia, hyvää otetta järjestön kehittämiseen ja poliittista osaamista – niitä Saralta ja Mikkeliltä löytyy.”, Ollikainen toteaa.

Pohjois-Suomen Demarinuoret kokoustivat viikonloppuna Sodankylässä Unarin-Luusualla ja valmistautuivat liittokokoukseen. Jos haluat mukaan päättämään liiton linjoista ja tulla valitsemaan uutta johtoa, ota yhteyttä PSDN:n järjestösihteeriin Kauko Keskisärkkään.