Onnea Tampere, Akaa, Valkeakoski ja Mänttä-Vilppula. Onneksi olkoon Pirkanmaa. Saitte hienon puolueen johtamaan joukkoja.

Vaikka olimmekin Pirkanmaalla ykkösiä, on tuloksen takana myös mietittävää. Kannatuksemme laski prosentin verran viime kuntavaaleista, kun taas Vasemmistoliitto ja erityisesti Vihreät omaansa nostivat. Viimeksi Perussuomalaiset haastoivat meidät, nyt sen teki Vihreät, eri suunnasta, mutta kuitenkin. Lisäksi äänestyskäyttäytyminen on huomion arvoinen. Ennakkoäänissä pärjäsimme suhteellisesti hyvin, mutta varsinaisen vaalipäivän äänissä jäimme monesti jalkoihin. Se, kenen kanssa tehdään yhteistyötä, on tietysti paikallisesti ratkaistava, mutta pyydän toverit miettimään, kuinka paljon porvareille annetaan periksi. Keskimääräinen meitä äänestänyt tuskin on antanut ääntänsä oikeistolaiselle politiikalle. Nuoret pärjäsivät Pirkanmaalla vähintään tyydyttävästi. 10 valtuutettua ja 23 varavaltuutettua. Tärkeää on nyt pitää heistä kiinni ja tarjota heille näkyvää paikkaa myös puolueosastoissa. Tampereella on kasvamassa isohko joukko tulevaisuuden vaikuttajia. Seuraavaksi heitä pitää löytää myös pienemmistä kunnista. Se kuntavaaleista.

SDP:n presidenttiehdokas pitäisi löytää pikimmiten. Vetoan nyt henkilöön, jota voi kiittää siitä, että minusta tuli sosialidemokraatti. Toivon, että saamme ehdokkaaksemme Eero Heinäluoman.

Maan hallituksen politiikka asettaa rahan ihmisen edelle, puhutaan sitten työmarkkinoista, sotesta tai turvapaikanhakijoista. Talous näyttäisi vihdosta viimein nousevan, mutta siitä maksettu hinta on kova. Sen ovat maksaneet niin työväki, työttömät, lapsiperheet, opiskelijat kuin eläkeläiset. Ja nyt, kun oikeutetusti pyydetään edes pientä palkankorotusta, niin eipä käy, koska maan kilpailukyky ei kestä ahnetta duunaria.

Siispä, työn orjat sorron yöstä nouskaa.

Puheen on kirjoittanut Länsi-Suomen Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n puheenjohtaja Jonne Nurmi