Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen vaatii hallitukselta toimia vähävaraisten lapsiperheiden aseman parantamiseksi. Demarinuorten XXV liittokokouksessa pitämässään avauspuheessa Räsänen esitti, että tukeakseen vähävaraisten perheiden toimeentuloa hallituksen tulisi alentaa lasten päivähoitomaksuja. Nykyisellään päivähoitomaksut ovat kohtuuttoman suuri rasite erityisesti yksinhuoltajille ja nuorille lapsiperheille.

– Päivähoitomaksujen alentaminen tukisi eniten pieni- ja keskituloisia lapsiperheitä. Maksujen alentaminen edistäisi myös työllisyyttä ja helpottaisi erityisesti pienten lasten äitien siirtymistä työelämään. Päivähoitomaksujen kohtuullistamisen lisäksi työelämää on kehitettävä joustavammaksi, jotta perheen perustaminen ja ansiotyö olisi mahdollista sovittaa paremmin yhteen, Räsänen linjaa.

Räsäsen mukaan kevään kehysriihessä tehtyyn lapsilisien leikkaukseen olisi voitu hakea oikeudenmukaisempaa ratkaisua, jos leikkausten sijaan lapsilisiin olisi tehty tasokorotus ja tuki olisi muutettu veronalaiseksi tuloksi. Tämä ratkaisu olisi tasannut tuloeroja ja hillinnyt perheiden eriarvoistumista.

– Säästöjä ei pidä tehdä lapsiperheiden kustannuksella. Tulevaisuuden Suomessa lapsiperheitä on tuettava entistä enemmän ja monipuolisemmin, ja lapsiperheköyhyyden poistaminen on otettava politiikkamme prioriteetiksi. Pitkän aikavälin tavoitteena on oltava maksuton päivähoito. Toteutuessaan se olisi aikamme suurin tasa-arvouudistus, päättää Räsänen.

Lisätiedot:

Joona Räsänen
puheenjohtaja

050 547 5590
joona.rasanen(a)demarinuoret.fi