Kesä parhaimmillaan Turussa ja avoinna olevat uimapaikat täyttyvät asiakkaista. Monen turkulaisen pitkään ja hartaasti toivoma Samppalinnan maauimala on kuitenkin suljettuna tämän kesän. Siispä monet turkulaiset joutuvat tänä kesänä porskuttelemaan Kupittaalla tai muissa lähialueen uimaloissa ja uimarannoilla.

 

Samppalinnan maauimalan on suunnitellut arkkitehti Abel Sandel, itseasiassa  vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten. Kuitenkin olympiauinteja ei päästy uimaan Samppalinnassa suunnitelmien muutoksien vuoksi. Niin tai näin, Samppalinna on vihdoin saamassa ansaitsemansa peruskorjauksen ja toivottavasti ensi kesänä turkulaiset pääsevät nauttimaan uudistetusta maauimalasta aivan Turun kaupungin keskustan sykkeessä mitä hienoimmalla paikalla.

Samppalinnan maauimalan peruskorjaukseen panostaminen on erittäin tärkeätä turkulaisten terveyden edistämiseksi. Kun liikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa, todennäköisesti asiakasmäärät kasvavat sekä viihtyisyys käyttäjien että henkilökunnan keskuudessa kasvaa.

Kaupungin talouden kannalta olisi hyvää myös se, että uudistettu maauimala houkuttelisi kävijöitä eivätkä asiakasmaksut nousi liian korkeiksi. Muuten vastaavia palveluita saatetaan hakea Turun ympäryskuntien uimaloista tai muista kilpailevista yrityksistä.

 

Toisaalta paljon yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalla ollut lasten harrastusmahdollisuudet ovat tärkeätä huomioida.Useasti pienituloiset ihmiset sekä lapsiperheet käyttävät juuri edullisia harrastusmahdollisuuksia, eikä rahaa välttämättä kalliimpiin liikuntaharrastuksiin ole.

 

On todistettu, että jokainen liikuntaan panostettu euro on myöhemmin pois sosiaali- ja terveyspuolen menoista. Aktiivisella ja liikunnallisella elämäntavalla on mahdollista ehkäistä monia sairauksia kuten sydän- ja verisuonitauteja sekä tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia. Toivottavasti tämä Turun helmi tulee monien turkulaisten aktiiviseen käyttöön ensi kesänä.

 

Piia Noronen

Turun SDP:n hallituksen jäsen