YLE:n teettämässä tuoreimmassa gallupissa me demarit olimme neljännellä sijalla 16,1 % kannatuksella. Ykköstykkinä kiiluu edelleen oppositiopuolue keskusta 21,5 % paikkeilla ja myös toinen oppositiopuolue perussuomalaiset (18,6 %) on kiilannut kakkoskärkeen jopa päähallituspuolue kokoomuksen (18,4 %) ohi.

Tietenkin gallupit ovat gallupeja ja vaaleihinkin on kaksi vuotta jäljellä – ja tällä tarkoitan sitä, että asiat saattavat muuttua vielä moneen otteeseen – mutta mielestäni tämä kertoo hyvin sen, että me hallituspuolueet olemme epäonnistuneet saamaan viestiämme läpi. Valitettavan tuttu virsi tällä hallituskaudella.

Heinäkuu on poliittisesti vuoden kuukausista hiljaisin: ihmiset ovat vetäytyneet mökeille ja nollanneet aivot. Ketään ei ennen elokuuta kiinnosta juurikaan, mitä poliittisessa maailmassa tapahtuu. Tosin aktiivinen kenttäväkemme on hereillä vaatien sanojen lisäksi tekoja, olematta kuitenkaan valmiita itse tekemään juuri mitään. Valitettava fakta, jonka voi tarkistaa muun muassa Uudenmaan Sosialidemokraattien Facebook-ryhmästä. Puhetta riittää, vaan ei tekoja. Odotamme selvästi aina jonkun ylemmän tahon ohjausta ja nyt kun tämä ohjaus on ollut heikompaa, niin olemme lamaantuneet paikoillemme. Sama tahti ei voi jatkua.

Toritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, teemailtamia, saunailtoja ja sun muita voi, saa ja pitää järjestää ilman ylemmän tahon määräystä ja ohjausta. Puolue on sen jäsenistö ja jäsenistö on puolueemme voima. Tehdään asioita yhdessä aktiivisesti, niin SDP tulee olemaan taas Suomen suurin puolue.

Jussi Kukkola
varapuheenjohtaja