Sipilän hallituksen kehysriihessä päättämät perusteettomat määräaikaiset työsuhteet alle 30-vuotiaille ja helpompi irtisanominen eivät auta nuorten työllistymistä. Nämä luovat vain kohtuutonta epävarmuutta työstä ja toimeentulosta. Työsuhteiden määräaikaisuus kohtelee nuoria epätasa-arvoisesti ja luo epävarmuutta erityisesti  nuorten naisten työuriin.

“Jo tällä hetkellä nuoret naiset ovat usein pätkätyöputkessa. Heille tarjotaan saman ikäisiin miehiin verrattuna todennäköisemmin määräaikaisia työsuhteita muunmuassa siksi, että heitä pidetään mahdollisina synnyttäjinä. Sipilän hallituksen päätös on omiaan edelleen vahvistamaan tätä. Samaan aikaan hallitus on jättänyt tekemättä erityisesti naisten työllisyyttä edistävän perhevapaauudistuksen”, sanoo Savo-Karjalan Demarinuorten puheenjohtaja Jenni Mainonen.  

Näillä päätöksillä ei paranneta nuorten luottamusta tulevaisuuteen. Suomen perustuslakikin kieltää yksiselitteisesti syrjinnän iän perusteella. Samaan aikaan hallitus vielä leikkaa lapsiperheiden palveluista ja tuista. Jo nyt hallituksen perumien päätösten lista on pitkä. Huonoja päätöksiä tuleekin perua, ja toivomme että tämä tulee olemaan yksi niistä.

Lisätietoja

 

puheenjohtaja Jenni Mainonen

p. 050 563 6325