Suomen tulevaisuus rakentuu pääosin nuorten varaan – tosin ongelma on vain se, että tulevaisuuteen vaikuttavat päätökset tehdään tänään. Nykyään liian moni nuori kokee jäävänsä yhteiskunnan ulkopuolelle, niin työelämässä kuin poliittisessa päätöksenteossa. Sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden toteutumisen edistämiseksi, yhteiskunnan rakenteelliset uudistukset tulee tehdä kestävällä tavalla. Esimerkiksi eläkeuudistuksessa, kestävyysvajeessa ja julkisten palveluiden tulevaisuudessa tulee nuoret ottaa vahvemmin huomioon.

En halua jättää lapsilleni rapautunutta hyvinvointiyhteiskuntaa. Minulle sosialidemokraattina on tärkeää se, että lapseni saa käydä maksutonta koulua, on oikeutettu julkiseen terveydenhoitoon ja saa apua ongelmiinsa sitä kaivatessa. En usko siihen, että pelkästään juustohöyläpolitiikalla saavutetaan talouskasvua, minkä kuluneet vuodet ovat todistaneet hyvin. Laskusuhdanteessa valtion olisi pitänyt ryhtyä elvyttämään taloutta voimakkaasti: esimerkiksi korjata homekouluja, rakentaa rautateitä tai parantaa tieverkostoa.

Poliittisessa päätöksenteossa on tärkeää katsoa myös kauas tulevaisuuteen, sillä vain sellainen politiikka on nuorten kannalta oikeudenmukaista. Valtion velkaantuminen pitää saada toki loppumaan, mutta sen ei pidä pelkästään tapahtua seuraavan neljän vuoden kuluessa: enhän minäkään talolainaa ottaessa maksa sitä neljässä vuodessa takaisin.

Jokaisella puolueella on sama tavoite: saada Suomi nousuun. Mutta keinot ovat kaikilla erilaiset. Vaaleissa on taas kyse arvoista – siitä mihin suuntaan Suomi-laiva lähtee lipumaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Eduskunta tarvitsee nuoria kansanedustajia. Ainoastaan sillä turvataan varmasti se, että nuorten ääni kuuluu päätöksenteossa entistä vahvemmin. Joten, sinä nuori, käy äänestämässä nuorta ehdokasta ja ota ystäväsikin mukaan.

By the way, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi rankkasi sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän eduskunnan nuorisomyönteisimmäksi!

Jussi Kukkola
eduskuntavaaliehdokas #271, SDP
Hyvinkää, Uusimaa