Uudenmaan Demarinuoret valitsivat järjestäytymiskokouksessaan sunnuntaina 30.1.2022 Raaseporissa varapuheenjohtajakseen vuodelle 2022 porvoolaisen Siru Nykäsen

Minulle on tärkeää olla mukana politiikassa monella tasolla, jotta muutkin nuoret kiinnostuisivat yhteiskunnalle tärkeistä asioista sekä vaikuttamisesta hyvinvointiin. Haluan turvata nuorten osallistumisen päätöksentekoon, koska politiikassa vaikutetaan paljon myös niihin asioihin, joita nuoret kohtaavat arjessaan, kertoo Siru Nykänen. 

Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtajisto Reeta Vaahtera ja Siru Nykänen haluavat vuonna 2022 keskittyä piirin toiminnassa vaikuttamiseen ja poliittiseen sisältöön. He pitävät tärkeänä, että nuorisovaltuustot ja vastaavat vaikuttajafoorumit otetaan mukaan päätöksentekoon ja nuorten ääni saadaan heitä koskevissa asioissa kuuluviin. Kuntatasolla esimerkiksi koulutus, opiskelu ja vapaa-ajan mahdollisuudet ovat asioita, joissa nuorten mielipiteillä on merkitystä päätöksenteossa. Uudenmaan Demarinuoret kannustaa nuoria lähtemään mukaan vaikuttamaan ja toivoo vanhemmilta konkareilta tukea nuorille vaikuttajille.

Olen itse nuoresta iästäni huolimatta päässyt moneen mukaan ja saanut apua kokeneemmilta. Toivon, että voisin omalla aktiivisella esimerkilläni auttaa muita nuoria siinä, että politiikka olisi myös heidän silmissä kiinnostavampaa ja tärkeää, kommentoi Nykänen.

Piirihallitus vietti perehdytysviikonloppua sekä järjesti järjestäytymiskokouksensa hybriditoteutuksella Raaseporin merellisissä maisemissa. Toiminnantäyteistä vuotta lähdetään tekemään uusien ja vanhojen toimijoiden kanssa innolla. Työntekijäksi piirille on alkuvuodesta palannut kokenut ja taitava Mirva Wiik. Viikonlopun jäljiltä piirihallitus yhdessä odottaa innolla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Vuonna 2022 järjestetään Demarinuorten liittokokous, johon piirin tavoitteena on koota täysi delegaatio. Liittokokouksen lisäksi piirin isompia tapahtumia tänä vuonna tulee olemaan perinteikäs Punainen Juhannus, kesäretki Hämeeseen sekä syksyllä alkava eduskuntavaalityö. Nykänen ja Vaahtera molemmat toivovat, että tapahtumia vihdoin pääsisi järjestämään turvallisesti kasvotusten, sillä kohtaamiset ja hyvät keskustelut ovat toiminnan parasta antia.