Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n liittohallitus on valinnut järvenpääläisen valtiotieteiden kandidaatti Sofia Nevalaisen, 25, liiton uudeksi pääsihteeriksi. Nevalainen siirtyy tehtävään sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäkansliasta, jossa hän on toiminut poliittisena avustajana kansanedustaja Niina Malmille ja Kristiina Saloselle. Loviisalaistaustainen Nevalainen on toiminut aiemmin Loviisan kaupunginvaltuutettuna, Uudenmaan Demarinuorten puheenjohtajana ja Uudenmaan Sosialidemokraattien piirihallituksen jäsenenä. Nevalainen suorittaa politiikan ja viestinnän maisteriopintoja Helsingin yliopistossa.

On ilo saada Sofian kaltainen kokenut moniosaaja mukaan luotsaamaan Demarinuoria. Sofia vakuutti meidät erityisesti vahvoilla näkemyksillään nuorisoliiton kehittämisestä, järjestökentän ja politiikan laajalla tuntemuksella sekä halulla toimia kannustavana esihenkilönä huippuosaavalle työyhteisölle, kommentoi Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

Demarinuorten pääsihteerin saappaisiin astuminen on valtava kunnia. Näinä vuosina ratkaistaan, miltä suomalainen hyvinvointivaltio näyttää 2030-luvulla, ja myös Demarinuorilla on tässä merkittävä rooli yhteiskunnallisena vaikuttajana ja keskustelijana. On hienoa jatkaa töitä paremman tulevaisuuden puolesta osana sosialidemokraattista liikettä nyt Demarinuorten parissa ja viedä järjestöä eteenpäin yhdessä liiton johdon, henkilöstön ja jäsenistön kanssa, iloitsee Nevalainen.

Pääsihteeri toimii esihenkilönä Demarinuorten henkilöstölle ja vastaa liiton taloudesta, hallinnosta sekä toiminnan kehittämisestä. Nevalainen aloittaa tehtävässä 1.6.2021.

Lisätiedot:

Pinja Perholehto
puheenjohtaja
0400 506 521
pinja.perholehto@demarinuoret.fi

Sofia Nevalainen
pääsihteeri 1.6.2021 alkaen
044 9728 066
paasihteeri@demarinuoret.fi