Me Pohjois-Suomen Demarinuoret vaadimme, että Suomen tulee yhdessä Euroopan unionin ja muun vapaan maailman kanssa ottaa kovempi linja Vladimir Putinin johtamaa Venäjää kohtaan. Venäjän tulee lopettaa vailla oikeutusta oleva hyökkäyssota Ukrainassa.

Venäjän toimet Ukrainassa eivät ole hyökkäys vain yksittäisen maan vapautta ja itsemääräämisoikeutta kohtaan, vaan hyökkäys koko läntistä sivilisaatiota ja sen edustamia arvoja vastaan. Se mitä Putin pelkää ja mitä vastaan hän käy sotaa ovat vapaus ja demokratia. 

Vapaa maailma ei voi katsella sivusta toimettomana, vaan sen on vastattava johdonmukaisesti kovilla pakotteilla Venäjän toimintaan. Esimerkiksi Saksa on tehnyt näin Nord stream 2 -kaasuputkihankkeen kanssa. Myös Suomen tulee seurata tätä esimerkkiä ja katkaista yhteistyö ydinvoiman saralla Venäjän kanssa. Euroopan tulisikin toimia määrätietoisesti energiaomavaraisuuden eteen.

Meidän tulee viimein päästää irti suomettumisen ajan peloista, ja tunnustaa tosiasiat. Venäjän käytöstä ei voi puheilla selittää paremmaksi. Venäjän naapurimaitaan kohtaan harjoittama voimapolitiikka ja uhkailu ovat tehneet maailmasta arvaamattoman paikan suurvallan naapurissa sijaitsevalle pienelle valtiolle. 

Venäjän pelolle ei saa antaa periksi. Meidän tulee osoittaa Ukrainalle sanojen lisäksi aitoa solidaarisuutta ja tukea yhdessä muun vapaan maailman kanssa.

Pohjois-Suomen Demarinuoret