Sonja Pääsukene on valittu Vantaan Demarinuorten puheenjohtajaksi vuodelle 2018 yhdistyksen syyskokouksessa Myyrmäkitalossa 25.marraskuuta 2017. Hän voitti äänestyksessä nykyisen puheenjohtajan Kia Koskelinin. Pääsukene on 22-vuotias Vantaan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, ympäristölautakunnan jäsen sekä Demarinuorten liittohallituksen jäsen. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Vantaan nuorisovaltuustossa sekä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:ssä.

– Tulevasta vuodesta tulee tekemisen vuosi! Poliittisen uskottavuuden lisäämisen ja yhdessä tekemisen eteen on ilo tehdä töitä. Ensi vuonna on tulossa monia tapahtumia niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti, joihin on tarkoitus saada vantaalaisia nuoria mukaan. Toivon, että kaikessa toiminnassamme pidetään hauskaa ja pääsemme kehittämään poliittista osaamistamme, Pääsukene kertoo.

Vantaan Demarinuorten vuoden 2018 hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Teemu Kokkonen, Kia Koskelin, Kaarlo Kähärä, Heidi Kuukkanen, Jani Nieminen ja Noora Seppä. Varajäseniksi valittiin Otto Arola ja Viivi Kähärä.

Vantaan Demarinuoret toimii koko Vantaan alueella. Tarkoituksena on vaikuttaa nuorten arkeen ja edistää nuorten ja nuorten aikuisten osallistumismahdollisuuksia politiikkaan. Ensi vuoden toiminnan painopisteiksi syyskokouksessa asetettiin kesän 2018 Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n liittokokouksessa vaikuttaminen, maakunta- ja vuoden 2019 eduskuntavaaleihin valmistautuminen sekä monipuolinen koulutus- ja virkistystoiminta.

Lisätiedot:

Sonja Pääsukene

Vantaan Demarinuorten puheenjohtaja 2018

050 307 2240

sopa.sonja@gmail.com