Demarinuorten Euroopan kattojärjestön YES:in kongressi järjestettiin tänä viikonloppuna. Useita suomalaisia valittiin järjestön johtotehtäviin. Demarinuorten kansainvälisen työryhmän puheenjohtaja ja liittohallituksen varajäsen Hanna Kivimäki valittiin YES:in yhdeksi varapuheenjohtajista.

-On valtavan hienoa päästä rakentamaan siltaa eurooppalaisten demarinuorten välille ja viemään YES:iä yhdessä puheenjohtajiston kanssa kohti tulevia eurovaaleja. Lähivuosina haluan varmistaa, että YES vahvistaa työtään vihapuheen kitkemiseksi ja nuorten osallisuuden edistämiseksi, Hanna Kivimäki toteaa.

-On upeaa että EU on julistautunut LGBTIQ+ Freedom Zoneksi, mutta on selkeää että julistus ei riitä, vaan kaikkien meidän työtä Euroopan ihmisoikeuskehityksen turvaamiseksi tarvitaan, niin nuorisojärjestöjen kuin puolueiden. Ihmisoikeudet kehittyvät jatkuvasti, ja työ niiden eteen EU:ssa ei ole valmis, jyrähtää Kivimäki.

YES:in säännöistä vastaavan Control Commissionin puheenjohtajaksi valittiin Demariopiskelijoiden Siiri Muhonen. 

-Tulevalla kaudella aion keskittyä parantamaan Control Commissionin, YES:in sihteeristön ja järjestömme jäsenten välistä viestintää. On tärkeää, että työ on mahdollisimman läpinäkyvää ja mielekästä kaikille jäsenillemme, toteaa Siiri Muhonen.

Demarinuorten edustajaksi järjestön valtuustoon nimitettiin kongressissa myös Ellen Petersén.

Valittujen luottamushenkilöiden kausi on kaksivuotinen ja alkaa välittömästi valintahetkellä. Demarinuoret onnittelee Hannaa, Siiriä ja Elleniä erinomaisesta menestyksestä!